Novi Facebook softver će stavljati statuse na početnom zaslonu Androida

Facebook je za sljedeći tjedan najavio press konferenciju, ali ne i o čemu će točno biti riječ. Iza kulisa se priča o dvije moguće teme – jedna je Facebook pametni telefon, što je manje vjerojatno, a druga je vrlo izvjesna i radi se o novom Facebook softveru koji će raditi na Android uređajima.

Facebook je razvio novi softver za mobilne uređaje pogonjene Google Android  operativnim sustavom koji prikazuje sadržaje iz korisnikovog Facebooka računa na početnom zaslonu pametnog telefona, odmah kad uključite ili otključate uređaj.

Ovaj novi softver navodno bi trebao debitirati na telefonima HTC-a, što i ne čudi s obzirom na nedavne glasine koje povezuju Facebook i HTC zajedno. HTC je također proizvođač  ChaCha i Salse, dva Android telefona koji su imali posebnu Facebook tipku. Ako je ova glasina točna, to bi moglo značiti da Facebook radi na lansirnoj aplikaciji ili widgetu za početni zaslon koji bi korisnke još više potaknuo da koriste Facebook na svojim pametnim telefonima.URL članka Novi Facebook softver će stavljati statuse na početnom zaslonu Androida