MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

Dokaz važnosti Mobile World Congressa na kojem će ove godine nastupiti više od 1800 izlagača i stotinjak zemalja svijeta na svojim izložbenim prostorima dokazuje i zajednički nastup čak 120 izraelskih kompanija, među kojima čak polovica startupova i to na njihovom nacionalnom izložbenom prostoru. Ukupno se ove godine na MWC 2014. očekuje više od 72 tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Izrael time postaje jedna od pet zemalja po najveće broju izlagača na Mobile World Congressu 2014 u Barceloni, a da je to za njih vrlo važan sajam dokazuje kako izvoz proizvoda, usluga i tehnologije u segmentu telekomunikacija iznosi više od 4 milijarde dolara u protekloj godini. Njihov se nastup odvija pod sloganom StartUpNation ili ako bismo to slobodno preveli Start Up nacija što oni uistinu i jesu jer mnogo ulažu razvoj inovacija, kreativnost, nove tehnologije i start up kompanije.

Od ukupnog izvoza oko 2,5 milijardi odnosi se na komunikacijsku opremu itehnologiju, dok je 1n5 milijarda dolara vezana uz softver i usluge.

Vratimo se malo MWC 2014 u cjelini i kažimo kako je vodeća zemlja po broju izlagača je SAD s 293 kompanije, slijedi Velika Britanija sa 188 tvrtki, Francuska 171 tvrtka, te očekivano domaćin Španjolska sa 160 tvrtki.URL članka MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu