MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

Foto: Dražen Tomić

Dokaz važnosti Mobile World Congressa na kojem će ove godine nastupiti više od 1800 izlagača i stotinjak zemalja svijeta na svojim izložbenim prostorima dokazuje i zajednički nastup čak 120 izraelskih kompanija, među kojima čak polovica startupova i to na njihovom nacionalnom izložbenom prostoru. Ukupno se ove godine na MWC 2014. očekuje više od 72 tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Izrael time postaje jedna od pet zemalja po najveće broju izlagača na Mobile World Congressu 2014 u Barceloni, a da je to za njih vrlo važan sajam dokazuje kako izvoz proizvoda, usluga i tehnologije u segmentu telekomunikacija iznosi više od 4 milijarde dolara u protekloj godini. Njihov se nastup odvija pod sloganom StartUpNation ili ako bismo to slobodno preveli Start Up nacija što oni uistinu i jesu jer mnogo ulažu razvoj inovacija, kreativnost, nove tehnologije i start up kompanije.

Od ukupnog izvoza oko 2,5 milijardi odnosi se na komunikacijsku opremu itehnologiju, dok je 1n5 milijarda dolara vezana uz softver i usluge.

Vratimo se malo MWC 2014 u cjelini i kažimo kako je vodeća zemlja po broju izlagača je SAD s 293 kompanije, slijedi Velika Britanija sa 188 tvrtki, Francuska 171 tvrtka, te očekivano domaćin Španjolska sa 160 tvrtki.

Još iz kategorije

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

19.04.2019. komentiraj

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je na treći uzastopni mandat predsjednika CRANE-a. Promjene su se dogodile u Upravnom odboru gdje se dosadašnji član Damir Mujić zbog privatnih obaveza povukao, a kao novi članovi izabrani su Davor Tremac generalni manager UBER-a jugoistočne Europe te manager TOTAL-a Zdravko Novosel.

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

19.04.2019. komentiraj

Ovoga tjedna u Europskom parlamentu predstavljena je izložba „Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Europu“ u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, a koju je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala.

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.