MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

Foto: Dražen Tomić

Dokaz važnosti Mobile World Congressa na kojem će ove godine nastupiti više od 1800 izlagača i stotinjak zemalja svijeta na svojim izložbenim prostorima dokazuje i zajednički nastup čak 120 izraelskih kompanija, među kojima čak polovica startupova i to na njihovom nacionalnom izložbenom prostoru. Ukupno se ove godine na MWC 2014. očekuje više od 72 tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Izrael time postaje jedna od pet zemalja po najveće broju izlagača na Mobile World Congressu 2014 u Barceloni, a da je to za njih vrlo važan sajam dokazuje kako izvoz proizvoda, usluga i tehnologije u segmentu telekomunikacija iznosi više od 4 milijarde dolara u protekloj godini. Njihov se nastup odvija pod sloganom StartUpNation ili ako bismo to slobodno preveli Start Up nacija što oni uistinu i jesu jer mnogo ulažu razvoj inovacija, kreativnost, nove tehnologije i start up kompanije.

Od ukupnog izvoza oko 2,5 milijardi odnosi se na komunikacijsku opremu itehnologiju, dok je 1n5 milijarda dolara vezana uz softver i usluge.

Vratimo se malo MWC 2014 u cjelini i kažimo kako je vodeća zemlja po broju izlagača je SAD s 293 kompanije, slijedi Velika Britanija sa 188 tvrtki, Francuska 171 tvrtka, te očekivano domaćin Španjolska sa 160 tvrtki.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.