MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

MWC 2014: Izraleci u pohodu na Barcelonu

Foto: Dražen Tomić

Dokaz važnosti Mobile World Congressa na kojem će ove godine nastupiti više od 1800 izlagača i stotinjak zemalja svijeta na svojim izložbenim prostorima dokazuje i zajednički nastup čak 120 izraelskih kompanija, među kojima čak polovica startupova i to na njihovom nacionalnom izložbenom prostoru. Ukupno se ove godine na MWC 2014. očekuje više od 72 tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Izrael time postaje jedna od pet zemalja po najveće broju izlagača na Mobile World Congressu 2014 u Barceloni, a da je to za njih vrlo važan sajam dokazuje kako izvoz proizvoda, usluga i tehnologije u segmentu telekomunikacija iznosi više od 4 milijarde dolara u protekloj godini. Njihov se nastup odvija pod sloganom StartUpNation ili ako bismo to slobodno preveli Start Up nacija što oni uistinu i jesu jer mnogo ulažu razvoj inovacija, kreativnost, nove tehnologije i start up kompanije.

Od ukupnog izvoza oko 2,5 milijardi odnosi se na komunikacijsku opremu itehnologiju, dok je 1n5 milijarda dolara vezana uz softver i usluge.

Vratimo se malo MWC 2014 u cjelini i kažimo kako je vodeća zemlja po broju izlagača je SAD s 293 kompanije, slijedi Velika Britanija sa 188 tvrtki, Francuska 171 tvrtka, te očekivano domaćin Španjolska sa 160 tvrtki.

Još iz kategorije

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

Hrvati manje razgovaraju, više pišu poruke i ljubav izražavaju emojijima

16.02.2019. komentiraj

U istraživanju koje je Huawei proveo među 2585 ispitanika, Hrvati u ljubavnim odnosima više pišu poruke nego što razgovaraju na mobitel kojeg gotovo stalno nose sa sobom. Tako uređaje redovito nose i u kupaonicu i na WC, a ljubav najčešće izražavaju emojijem i to onim u obliku srca.

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

Sud pravomoćnom presudom potvrdio da je Microsoft prekršio zakon RH

15.02.2019. komentiraj

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu,  sud  je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta potvrdila je za ICTbusiness.info Zrinka Makovac.

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu i najbrže raste

15.02.2019. komentiraj

Programski jezik Python među tri je najpopularnija u svijetu trenutno, a ujedno je i zabilježio najveći rast prema Tiobe indeksu najpopularnijih programskih jezika. Time se samo nastavio uspjeh koji je ovaj programski jezik svakako zaslužio zbog jednostavnosti i praktičnosti, iznimno potrebnih u današnje vrijeme.