Microsoft potvrdio velike promjene oko nadogradnji Windows 10

Windows 10 korisnici znaju koliki problem predstavljaju sve veće nadopune i nadogradnje operativnog sustava, iz razloga što se bugovi i ranjivosti ispravljaju tjednima, a to nije nimalo poticajno za njih ili Microsoft. Dapače, zato ih izbjegavaju preuzeti sve dok se ne uvjere da je situacija stabilna.

Samim time, Microsoft se odlučio na dvije velike nadogradnje u narednih mjesec ili dva, koje će korisnici svakako pozdraviti. Ona prva nadogradnja tiče se pametnijih i stabilnijih nadopuna drivera. Inače, to je bio veliki problem svih ovih godina, otkako postoji Windows 10 operativni sustav.

Dakle, po novom će se testirati hardver na način da u prvom "valu" idu oni najkorišteniji uređaji i potom se na temelju informacija koje ponude ide dalje s nadopunama ili nadogradnjama. Nakon toga idu "valovi" prema manje korištenim uređajima. A ono na što cilja jesu specifični "clusteri" HWID/CHID, što omogućava da se kvaliteta drivera evaluira na način koji predstavlja punu "populaciju" uređaja. Sama provjera ovom "pametnom" metodom trajat će do 30 dana.

Zatim, druga promjena bit će novi izgled za Windows 10. S obzirom da je u ožujku napokon premašena brojka od milijardu uređaja s ovim operativnim sustavom, Microsoft se odlučio na malo slavlje. Novim dizajnom će se malo srezati Live Tiles, koristit će se "mekše" boje paleta, ikone za nadopunu sustava bit će drugačije, kao i brojne druge ikone vezane uz sustav... Svakako, bit će to osvježenje koje će korisnici pozdraviti.

Sviđalo se to nekome ili ne, riječ je o najvećoj promjeni u izgledu od 2015., odnosno, otkako se "desetka" pojavila u našim životima. Možda sve to pomogne da se malo pozitivnije gleda ne samo na operativni sustav kao takav, već i na posao koji Microsoft obavlja dok nam ga želi poboljšati do najviše moguće mjere.

Vrijeme će pokazati, u svakom slučaju!URL članka Microsoft potvrdio velike promjene oko nadogradnji Windows 10