LG prodao 10 milijuna LTE telefona

Koliko je važan i koliko dolazak nove četvrte generacije mobilne telefonije LTE (Long Term Evolution) najbolje dokazuju brojke koje je objavio LG prema kojima je dosad prodano 10 milijuna pametnih telefona s podrškom za trenutno najnaprednije mobilne mreže velikih brzina.

Kako je riječ o dvostrukom povećanju ukupnog broja pametnih telefona u odnosu na kolovoz prošle godine, ovaj rast u samo šest mjeseci postaje je značajniji, tvrde u LG-u.

„Nastavljamo rasti zajedno s industrijom i odgovaramo na korisničke zahtjeve koji traže napredne tehnologije po pristupačnim cijenama“, ističe Jong-Seok Park, predsjednik i glavni izvršni direktor LG Mobile Communications.

LG se prvo s LTE telefonima orijentirao na najveća tržišta poput SAD-a, Njemačke, Japana i Južne Koreje, a svoju glavnu uzdanicu na ovom području LG Optimus G model prije samo nekoliko tjedana lansirali su u još 50 zemalja svijeta.

LG se, kako sami tvrde, vodio pritom činjenicom da se dolazi na ona tržišta koja zaista imaju implementirano i gdje se koriste LTE mreže, a za ovu godinu najavljuje i LG Optimus F kao nastavak svoje popularne G serije mobilnih telefona koji bi trebali dodatno upotpuniti portfelj pametnih telefona namijenjenih LTE mrežama.URL članka LG prodao 10 milijuna LTE telefona