LG će u 2015. udvostručiti globalnu ponudu OLED televizora

LG će u 2015. udvostručiti globalnu ponudu OLED televizora

Foto: LG

LG Electronics će na sajmu IFA 2015 u Berlinu predstaviti četiri nova OLED televizora. Među njima će biti 65-inčni i 55-inčni 4K High Dynamic Range (HDR) OLED televizori (modeli 65/55EF9500 i 55EG9200) te zakrivljeni OLED televizor (model 55EG9100).

Uređaji LG EF9500 dolaze s prvim ravnim OLED zaslonima s 4K razlučivošću u industriji, dok su 55EG9200 i 55EG9100 debljine svega 4,8 mm. Proširenom linijom OLED televizora za 2015. – koja uključuje devet modela različitih razlučivosti zaslona i vrsta okvira – LG želi pokazati svoju predanost tome da jedinstveno iskustvo gledanja karakteristično za OLED učini dostupnim većem broju potrošača.

Uz LG-evu OLED tehnologiju prikaza vodeću u industriji, slika sadrži savršenu crnu i ostale boje. Ovo OLED tehnologiju čini idealnom za HDR sadržaj jer samo OLED paneli mogu ponuditi apsolutnu crnu uz koju svijetle boje HDR-a izgledaju još impresivnije. OLED televizori mogu renderirati potrebni HDR raspon svjetlosti uz nižu vršnu svjetlinu što rezultira izvanrednim, još ugodnijim iskustvom gledanja. Štoviše, LG-evi OLED televizori s podrškom za HDR omogućuju potrošačima gledanje HDR sadržaja u suradnji s partnerima za streamanje sadržaja, ali i s vanjskih izvora.

Poboljšanja LG-evih najnovijih televizora ne staju ovdje – čak je i dizajn unaprijeđen. Tako su EG9200 i EG9100 u svom najtanjem dijelu tanji od bilo kojeg pametnog telefona trenutno dostupnog na tržištu. Svjetlucavi, transparentni stalak poboljšava iskustvo gledanja smanjivanjem vizualnih smetnji oko zaslona, a iznimno tanak okvir je gotovo nevidljiv pa slika izgleda kao da se proteže i izvan zaslona. Kako postoje ravne i zakrivljene opcije, OLED televizori odgovaraju svim vrstama prostora i uređenja.

Svi LG-evi 4K OLED televizori dolaze s platformom webOS 2.0, najnovijom verzijom LG-evog vlastitog operacijskog sustava za pametne televizore. S poboljšanim korisničkim sučeljem i naprednim značajkama webOS 2.0 upravljanje pametnim televizorom čini jednostavnijim i intuitivnijim.

Ova platforma ujedno smanjuje vrijeme podizanja te omogućava korisnicima personaliziranje izbornika Launcher Bar pa jednostavno mogu pristupiti svom omiljenom sadržaju. Također, LG-evi 4K OLED televizori dolaze sa zvučnicima razvijenim u suradnji s tvrtkom Harman/Kardon koja je predvodnik na području zvuka kako bi osigurali da besprijekornu sliku 4K OLED televizora prati jednako kvalitetan zvuk.

„Svatko tko vidi naše najnovije televizore na ovogodišnjem sajmu IFA će bez sumnje zaključiti da su HDR i OLED savršen spoj“, rekao je Lee In-kyu, stariji potpredsjednik i voditelj odjela televizora i monitora u kompaniji LG Home Entertainment. „Naša proširena linija 4K OLED televizora će potrošačima pokazati da OLED ne odlazi nigdje te da je LG predan tome da ostane predvodnik na tržištu televizora nove generacije.“

LG-evi novi 4K OLED televizori će biti dostupni od kraja kolovoza u Njemačkoj, Koreji, SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu, a u narednim mjesecima i na ostalim odabranim tržištima.

Još iz kategorije

Povećana potrošnja država na IT rješenja

Povećana potrošnja država na IT rješenja

28.01.2023.

Predviđa se da će svjetska državna IT potrošnja iznositi ukupno 588,9 milijardi dolara u 2023., što je povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. “Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama budući da konstituenti sve više zahtijevaju iskustva koja su ekvivalentna online interakcijama s korisnicima u privatnom sektoru,” rekao je Daniel Snyder, direktor analitičara u Gartneru.

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

28.01.2023.

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

28.01.2023.

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.