Japan najviše troši na mobilne igre

Japan najviše troši na mobilne igre
Fotolia

Svi mi volimo igrati igre, no ovo ludilo s igricom Flappy Bird je neke iznenadilo. Mnogi se pitaju zašto se je podigla takva medijska prašina oko igre Flappy Bird. Analitičari se u čudu gledaju i analiziraju što je moglo pokrenuti takvu lavinu oduševljenja ili bolje reći zaraze među igračima.

No, prava istina je ta da su mobilne igre postale dominantna sila u kulturi. Prema novom istraživanju koje je provelo App Annie, potrošnja u vezi mobilnih igara dvostruko je više od veličine potrošnje na digitalnu glazbu. Istraživanje je obuhvatilo SAD, Europu, Japan i Južnu Koreju.

Godišnji rast potrošnje na igre je 130 posto, a godišnji rast digitalnih filmova i slušanja glazbe je zapeo negdje između 10 i 20 posto. Japan je postao najveći potrošač novaca na mobilne aplikacije, a najviše se troši na igre.

Glazba i filmovi su tradicionalne vrijednosti američke industrije zabave, no što se tiče mobilne sfere osuđeni su na zaostajanje. Mobilna industrija igara raste svakim danom sve više, a za očekivati je kako taj trend neće skoro tako prestati.