INFOGRAFIKA: Ove godine na mobilne aplikacije ćemo potrošiti više od 100 milijardi dolara

Apple je kroz prvu polovicu ove godine uprihodio oko deset milijardi američkih dolara samo od naknada za aplikacije preuzete kroz App Store, odnosno, kroz transakcije u istim tim aplikacijama. A previše ne zaostaje ni Google sa svojim Play Storeom.

Te brojke jasno objašnjavaju zašto obje kompanije inzistiraju da se postavi "porez" na svaku transakciju provedenu kroz njihove trgovine aplikacijama. Problem je što se to odnosi i na transakcije unutar samih aplikacija, no to je jedna druga priča i trenutno se provlači po sudovima diljem svijeta.

Neka to pitanje ostane za pravne institucije i regulatore, mi ćemo se baviti situacijom u 2020. Naime, u prvoj polovici prihodi za App Store i Google Play Store bili su na 50,1 milijardi dolara. Od toga je Appleu pripalo 32,8 milijardi, a Googleu 17,3 milijarde.

Računica je jasna, do kraja godine bi obje kompanije kombinirano trebale stići do više od stotinu milijardi dolara. Primjerice, u prvoj polovici prošle godine uprihodilo se 40,6 milijardi dolara, od čega je Apple uprihodio 26,3 milijardi dolara, a Google 14,3 milijarde dolara.URL članka INFOGRAFIKA: Ove godine na mobilne aplikacije ćemo potrošiti više od 100 milijardi dolara