Idućeg mjeseca počinje program edukacije za nevladine organizacije o besplatnim softverima

Idućeg mjeseca počinje program edukacije za nevladine organizacije o besplatnim softverima
Shutterstock

Technology for Good, program kojeg provode Microsoft i Fondacija Mozaik, službeni predstavnik globalne Udruge Tech Soup, održat će se 11. svibnja u prostorima tvrtke Microsoft u Zagrebu. Cilj prorgama je da nevladine organizacije dobiju edukaciju kako ostvariti donaciju licenciranih Microsoft softvera.

Tako će više od 60 predstavnika nevladinih organizacija imati priliku upoznati se s najpopularnijim softverima te načinima za jednostavno i učinkovito korištenje aplikacija i programa. Fokus će biti na donaciju usluga u oblaku, u vrijednosti od 5000 američkih dolara godišnje koje Microsoft donira nevladinim udrugama te na program Office 365 s najnovijim alatima za moderno uredsko poslovanje.

Ovogodišnje događanje donosi dvije novosti, a to su dodatni webinari te naglasak na mogućnosti Microsoft Azurea i analitiku. Webinari će biti organizirani u danima prije i poslije centralnog događanja. Tako će prvi webinar pod nazivom “Pohrana datoteka u oblak i dijeljenje dokumenata“ održati tvrtka Citus, 4. svibnja, dok će drugi webinar naziva “Organizacija vremena i praćenje izvršavanja zadataka kroz Planner“ biti održan u drugoj polovici svibnja. Prijave za webinare su otvorene, a link na prijavu nalazi se ovdje.

Budući da nevladine udruge u manjoj mjeri apliciraju za donaciju proizvoda kao što je Microsoft Azure, važnost webinara je i u tome što će dobiti uvid upravo u tu platformu u oblaku te će biti objašnjene mogućnosti njezine primjene kroz nekoliko scenarija. Također, posebna pažnja će se posvetiti analitičkim alatima kao što je Power BI. Osim toga sudionici događanja dobit će vrijedne savjete i demonstracije o prednostima i nužnosti korištenja moderne tehnologije kao što su  Office 365, Dynamics, Azure, Power BI u svakodnevnim poslovima, planiranjima i drugim aktivnostima kao i kako ostvariti uvjete za donaciju.