HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.

Dodatno, AZTN naglašava da ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama, pojašnjavaju u regulatoru tržišnog natjecanja.

Podsjetimo, ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u prvoj polovici 2020. godine bilježe pad od 16,0 posto u odnosu na isti period prethodne godine. U istom periodu Optima Telekom Grupa bilježi rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki nakon najmova od 0,7 posto i rast EBITDA marže od 4,6 postotna poena te ista iznosi 27,9 posto. Konsolidirana kapitalna ulaganja u prvih šest mjeseci 2020. godine iznosila su 51,5 milijuna kuna dok je neto dobit negativna i iznosi -1,7 milijuna kuna.URL članka HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma