Hrvatska među najlošijima – nezaposlenost mladih zabrinjavajuća

Nezaposlenost mladih svrstala je Hrvatsku među najlošije države članice Europske unije, pa čak i uz napredak tehnologije, obrazovanje posla nema pogotovo za one koji su propustili iskoristiti upravo navedene prednosti konkurentnosti kroz znanje i inovacije, moderne tehnologije.

Otprilike svaka četvrta mlada osoba u Europskoj uniji je nezaposlena, a u nekim zemljama i svaka treća pa i svaka druga. Kako bi se zaustavio katastrofalan trend, zastupnici Europskog parlamenta su podržali inicijativu za zapošljavanje mladih (eng. Youth Employment Initiative). Inicijativa će obuhvatiti mlade ljude između 15 i 30 godina koji su nezaposleni, ne pohađaju školu, fakultet i ne stažiraju dulje od četiri mjeseca.

Zapošljavanje mladih kako bi stekli radno iskustvo imperativ je za sve članice Europske unije, ali to neće biti moguće bez stjecanja onih znanja koja su potrebna na tržištu rada što se ubrzano mijenja korištenjem tehnologije. Uz to, znanjem, inovacijama može se do konkurentnosti.URL članka Hrvatska među najlošijima – nezaposlenost mladih zabrinjavajuća