Google i LG zajedno razvijaju pametni sat

Google i LG zajedno razvijaju pametni sat
Antun Jastrić

Dugo se već priča o tome kako će Google izbaciti na tržište svoj pametni sat. Glasine o završetku projekta "Google Now watch" već neko vrijeme su glavna vijest u tehnološkim krugovima, a čini se kako bi od te vijesti nešto i moglo biti istinito.

Prema navodima, Google i LG ponovno udružuju snage kako bi stvorili pametni sat, te su već pri kraju izrade pametnog sata, a Google je u svoje ruke uzeo stvaranje softvera i razvoj dizajna dok LG radi na liftingu i proizvodnji. Prema dostupnim informacijama, više detalja bit će objavljeno od strane Googlea u ožujku, a uređaj će biti službeno objavljen na Google I/O konferenciji u lipnju ove godine.

Ako Google uđe na tržište pametnih satova to bi moglo imati veliki utjecaj na razvoj događanja u smislu konkurencije. Samsung i druge kompanije dobile bi dostojnog konkurenta i počela bi bitka epskih razmjera, prije svega između Samsunga i Googlea.

Ne smijemo zaboraviti ni Sony koji je izbacio na tržište SmartWatch 2 te i on očekuje kako bi se mogao uključiti u borbu za prvo mjesto. No, za sada svi strepe od toga što će Google poduzeti i napraviti u partnerstvu s LG kompanijom.