Facebook Messenger uskoro dostupan na i Windows Phone uređajima

Facebook Messenger uskoro dostupan na i Windows Phone uređajima
Fotolia

Korisnici uređaja baziranih na Windows Phone platformi uskoro će na svojim pametnim telefonima i tabletima imati dostupan Facebook Messenger koji uskoro stiže na Windows Phone platformu, izjavio je to potpredsjednik Microsofta i menadžer za Windows Phone, Joe Belfiore.

Belfiore je tijekom press događaja na Mobile World Congressu u Barceloni izjavio kako već neko vrijeme surađuju i testiraju s Facebookom implementaciju Facebook Messengera, te tvrdi kako aplikacija sada ušla u finalnu fazu i uskoro će biti dostupna korisnicima.

Sučelje Facebook Messengera bit će potpuno drugačije nego što je to slučaj kod Android i iOS inačice, te će biti potpuno prilagođeno dizajnu Windows Phonea. Facebook Messenger će biti odvojena aplikacija od glavne Facebook aplikacije i radit će autonomno.

Prošle godine, proizvođači uređaja baziranih na Windows Phone isporučili su ukupno 33,4 milijuna uređaja na svijetsko tržište, čime je Windows Phone zauzeo ukupno 3,3 posto tržišnog udjela. To je porast spram 2012. kada je tržišni udjel bio svega 2,4 posto.

Windows Phone i dalje traži načine kako povećati prodaju uređaja ali i svoju trgovinu aplikacijama, jer oba segmenta još uvijek poprilično kaskaju za Android i iPhone telefonima. Belfiore je izjavio kako su na putu i mnoge druge odlične aplikacija, te da Windows Phone trgovina trenutno broji više od 200 tisuća aplikacija koje su preuzete više od 4 milijarde puta.