Exclusive Networks dovršio akviziciju Veracompa

Veracomp, IT distributer u 19 zemalja Srednje i Istočne Europe, zaključio je prodaju svoje cjelokupne distribucijske grupe društvu Exclusive Networks. Veracomp je potpisao ugovor o prodaji u rujnu, ali je provedba transakcije podlijegala određenim uvjetima koji su uključivali odobrenje Europske komisije. Uspješnim završetkom akvizicije Exclusive Networks proširio je svoju globalnu prisutnost, broj zaposlenih i operativne prihode bez smanjivanja vrijednosti koju isporučuje svojim kupcima i partnerima na lokalnoj, kao i međunarodnoj razini.

„Posljednji mjeseci bili su razdoblje vrlo dinamičnog razvoja Exclusive Networksa širom svijeta. Pokušavamo ulagati u tvrtke koje savršeno razumiju lokalne potrebe. Uključivanje Veracompa u našu grupu jedan je od najvažnijih elemenata širenja u skladu s ovom strategijom. Na taj način stječemo jedinstvenu priliku za uspjeh u srednjoj i istočnoj Europi. Svakako ćemo koristiti snažne poslovne temelje i koherentnu organizacijsku kulturu tvrtke Veracomp, koja se dokazala u 19 zemalja regije“, ističe Jesper Trolle, izvršni direktor tvrtke Exclusive Networks.

Veracomp, osnovan u Poljskoj 1991. godine, distributer je ICT rješenja s više od 140 dobavljača. Tijekom godina tvrtka je izgradila odnose s nekoliko tisuća poslovnih partnera koji će imati koristi od poboljšanih mogućnosti koje nudi novo vlasništvo u okviru Exclusive Networks. Uvjeti suradnje s dobavljačima i svim poslovnim partnerima neće se mijenjati. Tvrtka će nastaviti raditi pod brendom Veracomp, a u bliskoj budućnosti preimenovati će se u Exclusive Networks.

Novi predsjednik uprave kompanije Veracomp – Exclusive Networks CEE postaje Mariusz Kochański, izvještavajući Gerarda Allisona, SVP EMEA.

„Ovo je presudni trenutak za Veracomp – udružujemo snage s globalnim distributerom koji će početi djelovati u novoj regiji zajedno s nama. Nastavit ćemo razvoj poslovanja na način koji osigurava veliku autonomiju i slobodu suradnje – ovakav stav uvjerio nas je da se pridružimo grupi Exclusive Networks. Želimo našim partnerima dati pristup inovacijama i podršku našeg tima, temeljeći se na vlastitim iskustvima kao i znanju distributera prisutnog na čak pet kontinenata. Sigurni smo da će svi kupci, partneri i zaposlenici imati koristi od ove akvizicije“, izjavio je Mariusz Kochański.

Veracomp (Exclusive Networks CEE) nudi bogat portfelj rješenja kao što su: upravljanje mrežama i IT infrastrukturom, IT sigurnost, telekomunikacijske infrastrukture, pohrana i poslužitelji, audiovizualni sustavi i sustavi za digitalno oglašavanje, medicinska slikovna dijagnostika, sustavi za upravljanje dokumentima, proizvodi namijenjeni kućnim korisnicima / SOHO, industrijska rješenja i IoT, ističu u kompaniji.URL članka Exclusive Networks dovršio akviziciju Veracompa