Digital Turbine zaključio akviziciju AdColony

Digital Turbine zaključio akviziciju AdColony

Digital Turbine objavio je kako je završena akvizicija AdColony, vodeće platforme za mobilno oglašavanje usmjerene na oglašivače i izdavače s dosegom većim od 1,5 milijardi globalnih korisnika mjesečno. Stjecanje AdColony dio je strategije Digital Turbine koja uključuje pružanje cjelovitih medijskih i oglašivačkih rješenja za njegove operatore i proizvođače opreme, uz dodatno obogaćivanje mobilnog iskustva korisnika kroz isporuku relevantnog sadržaja. AdColonyjeve vlasničke video tehnologije i bogati medijski formati smatraju se najboljom tehnologijom u klasi, koja poznatim svjetskim markama, poput Coca-Cole, Amazona i BMW-a, omogućuje provjerenu vidljivost.

“Uzbuđeni smo što je formalno zaključeno pripajanje AdColonyja", rekao je Bill Stone, izvršni direktor Digital Turbine. "Vjerujemo da će ova strateška transakcija, s prethodno dovršenim pripajanjem Appreciatea i očekivanim zaključenjem pripajanja Fybera, sinergijski ubrzati naš rast što je dobra vijest za naše partnere, oglašivače, zaposlenike i dioničare. Dodavanjem AdColonyja, proširit ćemo naše grupno iskustvo, doseg te niz mogućnosti od kojih će profitirati mobilni oglašivači i izdavači širom svijeta. Trendovi potrošnje temeljeni na uspješnosti velikih, renomiranih oglašivača predstavljaju značajne mogućnosti za platforme s jedinstvenom tehnologijom, koju je moguće koristiti putem ekskluzivnog pristupa inventaru.

„Digital Turbine nudi mnoga dodatna komplementarna rješenja za poslovanje AdColonyja, dok u partnerstvu donosimo industrijski vodeći SDK trag (SDK - Software Development Kit), zreo i uspješan brand te agencijski tim. Kad kombinirate doseg i mogućnosti obje tvrtke, dobivate snažnu platformu koja će potaknuti rast svakog kupca koji sudjeluje u ekonomiji mobilnih aplikacija“, rekao je Jude O’Connor, glavni direktor prihoda AdColonyja.

AdColony je u posljednje tri godine ostvario vrlo uspješan zaokret koji je rezultirao s 15 posto rasta u 2020. u odnosu na 2019. godinu, uz solidne EBITDA marže. Digital Turbine objavio je i nerevidirane financijske rezultate AdColonyja za prvi kvartal ove godine. Prihodi AdColonyja za prvo tromjesečje tako se procjenjuju na 58,3 milijuna dolara, što predstavlja rast od 37 posto u odnosu na prihod ostvaren u prvom kvartalu 2020.godine.<