Dani nacionalne konkurentnosti

Dani nacionalne konkurentnosti
Fotolia (ilustracija)

Microsoft će u suradnji s partnerima, HUB Zagreb i Coworking Croatia, tijekom ovog tjedna održati niz radionica, predavanja i neformalnih sastanaka, s ciljem proširivanja suradnje i razmjene ideja, upoznavanja s primjerima dobre prakse u različitim zemljama i poticanjem jačanja domaće softverske ekonomije i konkurentnosti.

Dani nacionalne konkurentnosti započeli su prošlotjednim finalom Microsoftovog studentskog natjecanja Imagine Cup, na kojem je sudjelovalo sedam najboljih studentskih timova iz cijele Hrvatske, a pobjednički tim će s rješenjem AuThink predstavljati Hrvatsku na međunarodnom finalu u St. Peterburgu u srpnju.

Startup Mixer, održat će se danas, 19. ožujka, od 18 do 20 sati, u HUB-u Zagreb, Zrinjevac 6 te će okupiti mnoštvo startup tvrtki i poduzetnika kao i svih zainteresiranih za startup svijet, kako bi razmijenili ideje i iskustva, pronašli potencijalne partnere i suradnike te združili snage s ciljem daljnjeg razvijanja projekata.

Srijeda, 20. ožujka, rezervirana je za inovacijsku radionicu koja će okupiti startupe i Microsoftove partnere. U Microsoftu Hrvatska od 18 do 21 sat sudionici će moći poslušati predavanje Jan Hein Nielsena, danskog stručnjaka koji je svoj rad u proteklih 17 godina fokusirao na organizacijski razvoj i projekte velikih transformacijskih promjena.

Ujedno, autor je knjige o inovacijskim procesima, „Idea development - from hand to hand“. Radionica će biti posvećena osmišljavanju, dizajnu i implementaciji novih rješenja sa stvarnom vrijednošću, prenošenju znanja o procesu stvaranja inovacija te inovativnom djelovanju i primjeni u praksi, kao i o modelima razvoja ideja koji uključuju ljude i potiču akcije.

HUB Open Coworking dan održat će se 21. ožujka od 9 do 21 sati, u HUB-u Zagreb. Bit će to prilika za obavljanje svakodnevnih poslova, poslovno umrežavanje i razmjenu iskustava, upoznavanje s coworkerima u drugim HUB-ovima u Europi i svijetu, te raspravu o mogućnostima i potrebama coworking koncepta u daljnjem razvoju raznovrsnih oblika poduzetništva.

Coworkeri i svi zainteresirani na kraju će moći razgledati izložbu fotografija raznolikih coworking mjesta u Italiji, Poljskoj, Latviji i drugim zemljama i prodiskutirati o mogućnostima uređenja i funkcionalnosti coworking prostora kao inspiracije za razmišljanje.