Dani nacionalne konkurentnosti

Dani nacionalne konkurentnosti

Foto: Fotolia (ilustracija)

Microsoft će u suradnji s partnerima, HUB Zagreb i Coworking Croatia, tijekom ovog tjedna održati niz radionica, predavanja i neformalnih sastanaka, s ciljem proširivanja suradnje i razmjene ideja, upoznavanja s primjerima dobre prakse u različitim zemljama i poticanjem jačanja domaće softverske ekonomije i konkurentnosti.

Dani nacionalne konkurentnosti započeli su prošlotjednim finalom Microsoftovog studentskog natjecanja Imagine Cup, na kojem je sudjelovalo sedam najboljih studentskih timova iz cijele Hrvatske, a pobjednički tim će s rješenjem AuThink predstavljati Hrvatsku na međunarodnom finalu u St. Peterburgu u srpnju.

Startup Mixer, održat će se danas, 19. ožujka, od 18 do 20 sati, u HUB-u Zagreb, Zrinjevac 6 te će okupiti mnoštvo startup tvrtki i poduzetnika kao i svih zainteresiranih za startup svijet, kako bi razmijenili ideje i iskustva, pronašli potencijalne partnere i suradnike te združili snage s ciljem daljnjeg razvijanja projekata.

Srijeda, 20. ožujka, rezervirana je za inovacijsku radionicu koja će okupiti startupe i Microsoftove partnere. U Microsoftu Hrvatska od 18 do 21 sat sudionici će moći poslušati predavanje Jan Hein Nielsena, danskog stručnjaka koji je svoj rad u proteklih 17 godina fokusirao na organizacijski razvoj i projekte velikih transformacijskih promjena.

Ujedno, autor je knjige o inovacijskim procesima, „Idea development – from hand to hand“. Radionica će biti posvećena osmišljavanju, dizajnu i implementaciji novih rješenja sa stvarnom vrijednošću, prenošenju znanja o procesu stvaranja inovacija te inovativnom djelovanju i primjeni u praksi, kao i o modelima razvoja ideja koji uključuju ljude i potiču akcije.

HUB Open Coworking dan održat će se 21. ožujka od 9 do 21 sati, u HUB-u Zagreb. Bit će to prilika za obavljanje svakodnevnih poslova, poslovno umrežavanje i razmjenu iskustava, upoznavanje s coworkerima u drugim HUB-ovima u Europi i svijetu, te raspravu o mogućnostima i potrebama coworking koncepta u daljnjem razvoju raznovrsnih oblika poduzetništva.

Coworkeri i svi zainteresirani na kraju će moći razgledati izložbu fotografija raznolikih coworking mjesta u Italiji, Poljskoj, Latviji i drugim zemljama i prodiskutirati o mogućnostima uređenja i funkcionalnosti coworking prostora kao inspiracije za razmišljanje.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.