Britansko veleposlanstvo, Fil Rouge Capital i Algebra LAB najavljuju Green-Tech Hackathon

Fokus hackathona, koji će se 13. i 14. veljače održati u online obliku, na održivim je tehnologijama, očuvanju planeta, bioraznolikosti i drugim zelenim temama, a nagrada za najbolji tim iznosi 50.000 kuna. Krajnji rok prijave za ovaj hackathon je 22. siječnja.

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, uz partnere – Fil Rouge Capital kao investicijskog partnera i Algebra LAB kao organizacijskog i savjetodavnog partnera – organizira Green-Tech Hackathon koji će se, u online obliku, održati 13. i 14. veljače.

Glavne su teme hackathona očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge teme pod zajedničkom krovnom temom green deala. Stručnjaci i mentori Algebra LAB-a stajat će na raspolaganju sudionicima hackathona kako bi im pomogli da svoje ideje pretvore u provedive i održive projekte, a žiri će na kraju ovog dvodnevnog druženja najperspektivniji projekt nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 50.000 kuna.

„Green-Tech Hackathon pokrenuli smo kako bismo potaknuli, podržali i dali glas svima koji imaju izvrsna održiva rješenja koja će sačuvati naš lijepi planet, potaknuti rast i stvoriti radna mjesta u 'zelenoj' tehnologiji i industriji. Mi, kao Veleposlanstvo, ali i UK, zalažemo se za zeleni rast. Ulaganje u zelena rješenja za stvaranje održivih radnih mjesta i suočavanje s izazovima koji su usko vezani uz klimatske promjene, smanjenje biološke raznolikosti te očuvanje javnog zdravlja je ključno. Zajednički napori potrebni su za očuvanje našeg planeta ali i nas samih. Ovaj hackathon jedan je od načina razmjene znanja i izgradnje zajednice ljudi s istim ciljem“, izjavio je britanski veleposlanik Andrew Dalgleish.

„Veseli nas što na ovom projektu, kao partner, možemo pružiti podršku Britanskom veleposlanstvu u provedbi hackathona čiji je fokus na temama koje su, i prije trenutačne pandemijske situacije, trebale biti u samom vrhu tema ključnih za daljnji održivi razvoj, a sada smatramo da će naglasak na njih biti još i veći. Kroz kasniji procesa savjetovanja i mentoriranja najboljih timova i projekata naši mentori mogu pružiti sjajnu podršku, a sudjelovati možete ih svih dijelova Hrvatske, bez dolaska u Zagreb. Svi mentori koji će stajati na raspolaganju sudionicima imaju dugogodišnja iskustva u podržavanju startup projekata kroz najdugovječniji akcelerator u zemlji. Posebno nam je drago što nam se kao jedan od mentora pridružuje i Matija Žulj, osnivač tvrtke Agrivi, koja uvelike predstavlja baš profil projekta koji se uklapa u green tech priču. Projekti i inicijative vezane uz očuvanje bioraznolikosti u narednom će periodu još više biti u fokusu u pozivima za financiranje projekata na nacionalnoj i višim razinama, što je dodatni poticaj onima sa zanimljivim idejama i projektima da se već danas uključe u razvoj takvih ideja“, naglasila je Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.URL članka Britansko veleposlanstvo, Fil Rouge Capital i Algebra LAB najavljuju Green-Tech Hackathon