Apple kreće na tržište hibridnih računala

Iako će tek rijetki u Apple priznati, hibridni PC – kombinacija prijenosnog računala i tavleta definitivno je tržište na kojem je Apple zakasnio za konkurencijom iz Lenova, HP-a, Samsunga, Acera, no sada se želi vratiti patentirajući novi uradak koji bi trebao biti kombinacija MacBook i iPad.

Kombinacija tableta i PC-a iz ruku Applea trebala bi svjetlo dana ugledati krajem ove, no mnogo vjerojatnije početkom slijedeće godine. Novi Appleov patent pokazuje kako će imati mogućnost odvajanja, ali i preklapanja. Ono što će novi Appleov uradak odvajati od konkurencije jest bežični prijenos podataka između zaslona/tableta i ostatak prijenosnog računala, odnosno tipkovnice.

Pritom će dobro upućeni u Appleove nakane kazati kako će uređaj imati mogućnost bežičnog punjenja, a da se tako nešto doista i sprema potvrdio je u javnom nastupu i glavni izvršni direktor Applea Tim Cook kazavši da je moguće „spojiti frižider i toster, ali da je pitanje kako će to biti dovoljno da oduševi korisnika“.URL članka Apple kreće na tržište hibridnih računala