Uskoro službeni Android 4.2.1 za Samsung Galaxy S3 mobitele

Sudeći prema informacijama i dostupnosti neslužbene (tzv. leak) inačice najnovije generacije Googleovog Android operacijskog sustava za Galaxy S3 mobilne telefone, Samsung bi vlasnicima ovog vrlo popularnog mobitela uskoro trebao ponuditi i službenu nadogradnju na najnoviji softver.

Uz kozmetičku doradu, Android 4.2.1 donosi i brojne prednosti "ispod haube" te će tako korisnici S3-ja uskoro moći uživati u poboljšanim animacijskim efektima pri zaključavanju i otključavanju svojeg uređaja, kao i novim widgetima koji se mogu postaviti na ekran za zaključavanje.

Novost je i tzv. Daydream mod u kojem mobitel prilikom punjenja električnom energijom (ili kada se nalazi na priključnoj stanici) može automatski prikazivati koristan, informativan i zabavan sadržaj, poput vijesti ili foto i video albuma.

Korisnici će uz navedeno dobiti i dorađeniji sustav notifikacija i pripadajućih postavki te mogućnost upravljanja mobitelom uz pomoć glasa. Neslužbena inačica koja se trenutačno nalazi u opticaju može se uz nešto znanja instalirati na svaki S3 namijenjen prodaji na međunarodnom tržištu pa tako i na uređaje koji su dostupni u Hrvatskoj.

To se svakako ne preporučuje nikome tko nije siguran što i kako treba napraviti. Ujedno je mudrije pričekati da Samsungovi inženjeri "ispeglaju" eventualne greške i ponude nadogradnju ili automatskim (OTA) sustavom ili putem svojih internetskih stranica.

S obzirom na to koliko proizvođačima mobitela obično treba da unaprijede softver na modelima koje su već prodali svojim kupcima, mora se priznati da Samsung ovoga puta (i u ovom slučaju) ne kasni puno za referentnim Googleovim OS-om, a koji se inicijalno razvija za referentne modele "Nexus" uređaja.URL članka Uskoro službeni Android 4.2.1 za Samsung Galaxy S3 mobitele