Telekomunikacijska industrija pred izazovima ulaska u EU

Jedan od ključnih događaja za telekomunikacijsku industriju i ove je godine, deveti put po redu Telecom Arena koja se održava od 20. do 22. ožujka u Zagrebu u organizaciji Infoarena Grupe gdje će se raspravljati o nužnosti restrukturiranja tvrtki u ovom sektoru, budući da operateri i pridružene kompanije moraju odgovoriti na izazove koje istovremeno nameću novi trendovi na tržištu i održavanje iste razine profita unatoč smanjenim prihodima.

Restrukturiranja te implementiranja za navedene izazove u velikoj će mjeri biti pokazatelj koliko je tržište Hrvatske i regije spremno nositi se s izazovima koji dolaze s ulaskom na tržište Europske unije. Na panel diskusijama bit će riječi i o suvremenom poslovanju uz mreže mobilnih komunikacija (Mobile Business & Life) te  multimedijskoj komunikaciji danas, a održat će se i dvije radionice: prva u organizaciji ŠpicaSustava i LogObjecta iz Švicarske, a druga na temu pozicioniranja Hrvatske na čelno mjesto širokopojasne infrastrukture u Europi, u organizaciji Alcatel-Lucentapo tvrdili su iz Infoarener.

Među ostalima, na konferenciji će govoriti Nives Sandri, članica Uprave Nokia Siemens Networks, Wolf-Dietrich Grussmann, direktor odjela  “Regulatorna koordinacija i poslovanje”, Glavna uprava za mrežne komunikacije, sadržaj i tehnologiju (DG CONNECT), Europska komisija, Malin Holmberg, predsjednica Uprave Tele 2, Ho-Shik Lim, glavni bankar Odjela za informacijske i komunikacijske tehnologije EBRD iz Velike Britanije te potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac.URL članka Telekomunikacijska industrija pred izazovima ulaska u EU