Prva društvena televizija u Hrvatskoj

Iskon je lansirao novo televizijsko sučelje s novim funkcionalnostima preporuka i povezivanja korisnika u svoju IPTV platformu digitalne televizije, pa se tako korisnici od sada mogu povezati u vlastitu društvenu mrežu te međusobno dijeliti TV sadržaje i slati preporuke za pojedine emisije prijateljima s kojima su povezani putem Iskon.TV-a.

Za korištenje novih mogućnosti korisnici ne trebaju dodatnu opremu s obzirom da je riječ o nadogradnji sučelja na postojećoj IPTV platformi. Kako bi se povezali s drugim korisnicima, unutar novog sučelja trebaju potražiti prijatelje, uvrstiti ih u kontakte nakon čega mogu početi razmjenjivati sadržaje i slati preporuke.

Prilikom razmjene sadržaja emisije koje su snimljene unutar redovitog programa mogu se besplatno podijeliti s prijateljima koji također imaju snimalicu. Kod slanja sadržaja iz videoteke sadržaj se naplaćuje osobi koja daruje sadržaj. Prilikom svake od navedenih aktivnosti prijatelji će na svom TV ekranu dobiti obavijest.

Gledatelje će razveseliti još jedna nova mogućnost – snimanje serijala. Svi koji imaju uključenu snimalicu sada mogu u programskom vodiču odabrati snimanje serijala čime sustav bilježi zahtjev za snimanjem svih nastavaka neke serije.

Unaprijeđeno je i premotavanje sadržaja, a sadržaje na snimalici i u videoteci koje korisnik pauzira sada može nastaviti gledati kod ponovnog pokretanja od trenutka u kojem su zaustavljeni. Novost je i slika emisije koja se trenutno emitira na odabranom kanalu koja je uvrštena unutar programskog vodiča.

Osim spomenutih funkcionalnosti, korisnici će moći od sada birati i tri različita tematska dizajna televizijskog sučelja: crno, plavo i narančasto.URL članka Prva društvena televizija u Hrvatskoj