INFOGRAFIKA: Huawei je i dalje lider u 5G

Huawei možda jest pomalo usporen zbog situacije sa Sjedinjenim Američkim Državama i tamošnjim kompanijama, kojima se brani poslovati s kineskim gigantom, no kad se radi o 5G tehnologiji i dalje je svjetski lider.

Ipak, treba znati da je podatke IPlytics "izvlačio" zaključno s prosincem prošle godine, mjesecima prije cijelog problema kojem svjedočimo. I u tom je trenutku Huawei kompanijama i organizacija diljem svijeta uvelike doprinosio po pitanju 5G tehnologije.

Konkretnije, riječ je o 11423 doprinosa diljem svijeta, osjetno više no Ericssonovih 10351. Zatim, na trećem mjesecu je Hisilicon, kineska kompanija u vlasništvu Huaweija, sa 7248 doprinosa u tehničkom smislu. Nokia je na 6878, pa Qualcomm s 4493 i tek onda slijedi Samsung s 4083 tehničkih doprinosa kompanijama i organizacijama diljem svijeta.

Svakako, bilo bi zanimljivo vidjeti situaciju u ovom trenutku, kad Huawei nema pristup bogatim svjetskim državama, pa se one okreću konkurenciji.URL članka INFOGRAFIKA: Huawei je i dalje lider u 5G