Huawei se oglasio o svom 5G poslovanju

Zahvaljujući brojnim medijskim napisima proteklih nekoliko tjedana diljem svijeta, kineska kompanija Huawei oglasila se o navodnom gubitku poslova. U priopćenju tvrde kako je dio objava bio netočan, a dio se temeljio na dezinformacijama.

Tako iz Huaweija tvrde kako se njihovo poslovanje u Njemačkoj odvija uobičajeno dok su u Francuskoj uključeni u izgradnju 5G mreže s više tamošnjih operatora i tvrtki. Što se tiče Japana, iz Huaweija naglašavaju kako tamo još odgovaraju na 5G ponude i testiraju mrežu nove generacije sa svojim korisnicima.

Vlada Novog Zelanda, tvrde iz Huaweija, odbila je inicijalni 5G prijedlog kojeg je podnio jedan predstavnika, ali je regulativni proces je još uvijek u tijeku. Njihovi su korisnici jasno rekli kako će oni nastaviti raditi s vladom  na rješavanju situacije i njihova suradnja s Huaweijem neće se promijeniti.

Prema Kenu Huu, Huaweijevom izvršnom direktoru, tvrtka je već potpisala 25 komercijalnih 5G ugovora i više od 50 komercijalnih pisama namjere s predstavnicima diljem svijeta. Isporučeno je više od deset tisuća 5G baznih stanica na globalno tržište, čime, kažu, ostaju daleko ispred konkurenata. Prvi pametni telefoni s 5G mrežom i Kirin čipsetima na tržište stižu u prvoj polovici 2019., a njihova šira primjena očekuje se u drugom polugodištu ove godine.

„Najbolje je ostaviti da činjenice govore same za sebe. A činjenica je da je Huawei na vrlo visokoj sigurnosnoj razini. Vjerujemo da je cyber sigurnost globalni problem čijem bi rješavanju trebali pristupiti svi zajedno. Nikada nismo imali ozbiljan sigurnosni incident s našom opremom“, kaže Ken Hu.

„Čak s najstrožim pregledom i screeningom od strane regulatora ili naših kupaca, nikada nije bilo nijednog dokaza da naša oprema predstavlja sigurnosnu prijetnju. Uvijek smo otvoreni za dijalog s bilo kim tko ima opravdane sumnje, ali na bilo koje neutemeljene tvrdnje čvrsto ćemo reagirati, branit ćemo se i nećemo dopustiti da naš ugled bude okaljan“, zaključio je Hu.URL članka Huawei se oglasio o svom 5G poslovanju