Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u

Huawei u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirao preko 4 milijarde dolara i trenutno svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža, tvrde iz ovog kineskog proizvođača mrežne opreme.

Huawei je potpisao 50 komercijalnih ugovora za izgradnju 5G infrastrukture diljem svijeta u sklopu kojih je isporučio čak 150.000 baznih stanica, otkrio je zamjenik predsjednika uprave Huaweija Ken Hu na najvećem okupljanju mobilne telekomunikacijske industrije Mobile World Congressu (MWC) u Šangaju.

“Zašto toliko operatera izabire Huawei kao partnera za 5G? Mislim da je ključan razlog to što već toliko dugo razvijamo tu tehnologiju”, izjavio je Ken Hu.

Huawei je lider u razvoju 5G tehnologije i u proteklih desetak godina u razvoj 5G tehnologije kompanija je investirala preko 4 milijarde dolara. Kontinuirana ulaganja u istraživanje i razvoj rezultirala su s više od 2.500 patenata vezanih uz 5G tehnologiju, a što iznosi otprilike 20 posto svih 5G patenata u svijetu.

”Mnogi teleoperateri diljem svijeta, uključujući one iz Europe, Bliskog istoka te Azije utrkuju se u implementaciji svojih 5G mreža. Mi smo taj trenutak prepoznali i svim svojim partnerima ponudili najefikasnija i najmodernija rješenja. Naše 5G bazne stanice razvijene su do savršenstva. One su, primjerice, mnogo lakše i manje od onih klasičnih, što značajno smanjuje troškove implementacije. Huaweijevu 5G baznu stanicu mogu instalirati dvije osobe u samo dva sata”, izjavio je Ken Hu.

Huawei globalno drži najveći udio na 5G tržištu i svojom tehnologijom pokriva dvije trećine trenutno instaliranih 5G mreža. U Huaweiju su uvjereni da će 5G nesumnjivo promijeniti svijet kakvog poznajemo. Super brzi internet omogućuje zadovoljavanje širokog raspona industrijskih potreba, ali i postavlja temelje za potpuno automatiziranu, inteligentnu budućnost.URL članka Huawei je s preko 150.000 instaliranih baznih stanica svjetski lider u 5G-u