HT ubrzava mobilno surfanje u Istarskoj i Dubrovačko – neretvanskoj županiji

HT je uoči turističke sezone u Istarskoj i Dubrovačko – neretvanskoj županiji dodatno proširio pokrivenost brzom 3G mrežom. U Istarskoj županiji pokrivenost je poboljšana i dodatno proširena za stanovnike u mjestima Bale, Nova Vas, Buzet, Sveti Martin, Fažana, Kanfanar, Karojba, Labin, Banjole, Medulin, Premantura te brojnim drugim mjestima.

Pokrivenost brzom 3G mrežom u Dubrovačko – neretvanskoj županiji proširena je na Blato, Čilipe, Lumbardu, Mline, Srebrno, Ston, Velu Luku, Brašinu, Kupare i druge te se u narednim tjednima očekuje pokrivanje i dodatnih lokacija 3G signalom.

Proširenjem pokrivenosti brze 3G mreže Hrvatskog Telekoma u ovim županijama korisnici imaju mogućnost potpuno uživati u svim prednostima naprednih mobilnih uređaja - pametnih telefona i tablet računala. Rad na daljinu, slanje i primanje mailova, pregledavanje filmova ili videoklipova s YouTubea i korištenje Facebooka, na 3G mreži odvija se besprijekorno, bez čekanja. U odnosu na 2G, 3G mreža omogućava do 20 puta brži prijenos podataka.

„Glasovna i podatkovna mjerenja koja HT redovito provodi u svojoj mobilnoj mreži pokazuju kako je mobilna mreža HT-a najbolja u Hrvatskoj u svim najvažnijim parametrima. Visoka kvaliteta mreže jedan je od ključnih čimbenika koji omogućavaju visoku razinu usluge kakvu HT pruža svojim korisnicima. Tako je u ožujku prošle godine HT prvi u Hrvatskoj pustio u rad 4G mrežu baziranu na LTE tehnologiji, te smo među prvima u Europi i regiji. U listopadu prošle godine dodatno smo proširili pokrivenost svoje brze 3G mreže u područjima središnje i istočne Hrvatske, a slično smo napravili i u ožujku ove godine u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske“, ističu u HT-u.

HT svakodnevno povećava dostupnost brze 3G mreže i u ostalim dijelovima Hrvatske, posebno u ruralnim područjima, te je plan u narednim mjesecima proširiti pokrivenost 3G signalom i u drugim dijelovima Hrvatske, posebno obali i otocima, zaključuju u najjačem domaćem telekomu.URL članka HT ubrzava mobilno surfanje u Istarskoj i Dubrovačko – neretvanskoj županiji