Ericsson će pojačati 5G dostupnost u europskoj željezničkoj industriji

Ericsson se priključio Udruženju europskih proizvođača vlakova i dobavljača željezničke opreme (UNIFE) kako bi pokazao kako 5G i kritični mrežni kapaciteti mogu donijeti prosperitet za željezničku industriju. Sve zahvaljujući digitalizaciji, kojom se ubrzavaju brojni procesi, donosi uštede i pridonosi učinkovitosti.

Konkretnije, kao člani UNIFE-a, Ericsson će 5G rješenjima za budući željeznički mobilni komunikacijski sustav (FRMCS) dati važan doprinos ubrzanju modernizacije željezničkih komunikacija i pružiti podršku željezničkom sektoru u iskorištavanju potencijala digitalizacije radi poboljšanja kvalitete i učinkovitosti rada, iskustva putnika i sigurnosti mreže i podataka.

Temeljne promjene u tehnologiji koje dolaze sa standardizacijom budućih željezničkih mobilnih komunikacijskih sustava koji će se temeljiti na 5G mrežama omogućit će željezničkoj industriji učinkovito suočavanje s izazovom digitalizacije i transformacije poslovanja.

Manuel Ruiz, voditelj kritičnih mreža misije Ericssona, istaknuo je da su mnogi pružatelji komunikacijskih usluga u Europi već odabrali Ericssonovu 5G tehnologiju. Još 2018., Ericsson i Swisscom pokazali su mrežne odsječke s-kraja na-kraj koji zadovoljavaju potrebe željezničkog sektora.

Kao članica UNIFE-a, Ericsson će također moći sudjelovati u inovacijskim i istraživačkim projektima koje financira Europska unija. Izgrađene na vodećoj 4G i 5G tehnologiji, Ericssonove ključne kritične mreže i aplikacije pružaju sigurne i otporne usluge sljedeće generacije koje karakteriziraju mobilne širokopojasne komunikacije visokih performansi.

Digitalna preobrazba poslovanja korištenjem novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija unapređuje mnoge sektore pa tako i prometni, a rješenja koja u tom segmentu nudi Ericsson Nikola Tesla, temelje se na iskustvima globalne korporacije i u suglasju su s međunarodnim standardima te odgovarajućim propisima za područje prometa u EU pa samim time i u Hrvatskoj.URL članka Ericsson će pojačati 5G dostupnost u europskoj željezničkoj industriji