Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Deutsche Telekom shvaća da je infrastruktura neophodna kako bi brzina interneta u Njemačkoj bila na višim razinama, zbog čega poziva vladajuće da ulože više napora i pomognu da se postigne cilj “gigabitne Njemačke”. Tako nešto je potrebno ukoliko se želi postići digitalna budućnost, u kojoj leže ekonomski i gospodarski boljitak.

"Potrebno je učiniti više na razini cijele zemlje, kako bi bila povezana ultra brzim internetskim vezama. Tako nešto iznimno je potrebno ako želimo toliko spominjanu digitalnu ekonomiju na samom vrhu. Da bi se to postiglo, potrebno je ukloniti određene prepreke pri izgradnji potpuno optičke mreže u ruralnim dijelovima Njemačke. Naime, previše ljudi priča o tome, ali malo tko čini nešto konkretno. S druge strane, Deutsche Telekom kroz posljednjih 12 mjeseci ponovno je učinio Njemačku bržom i ponosan sam na to", rekao je Tim Höttges, izvršni direktor (CEO) Deutsche Telekoma.

Upravo zbog svih tih poteza kompanije kojoj je na čelu, Höttges bi volio vidjeti i trud drugih od kojeg bi benefit ostvarili apsolutno svi. Jer, koliko god da je DT moćan, ne može učiniti sve. Konkretnije, samo u 2018. godini je DT izgradio novih 23 tisuće internetskih centrala, što znači da ih sad ima ukupno 177600 u Njemačkoj. Uz to, milijuni pretplatnika imaju brzine iznad stotinu megabita u sekundi, a kompletni FTTC plan DT bi trebao ispuniti već s dolaskom 2020. godine.

"Kad obavimo FTTC plan, uslijedit će plan omogućenja optike u njemačke domove (FTTH), a prema njemu bi godišnje dva milijuna novih kućanstava trebalo dobiti ultra brzi internet", govori Höttges.

Dakle, njemački gigant čini svoj dio posla, no vrijeme je i da Njemačka na svim razinama krene u poboljšanje infrastrukture i postane apsolutni digitalni lider u Europskoj uniji, a na taj se način nametne i na svjetskoj razini...URL članka Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku