Belkin preuzeo Linksys od Cisca

Američka tvrtka Belkin objavila je kako je preuzela od Cisca odjel Linksys. Belkin je svoju želju za akviziranjem Linksysa otkrio krajem siječnja, te se ovime preuzimanje formaliziralo.

Akvizicija je obuhvatila Linksysove tehnologije, uključujući routere te Smart Wi-Fi prozvode i servise koji će od sada biti dostupni pod Belkinovim imenom.  Osim navedenih, akvizicija obuhvaća i Cisco Connect Cloud, koji omogućuje korisnicima kontrolu i administraciju kućnih mreža preko Smart Wi-Fi router preko interneta, a kojem će također ime biti promjenjeno u Belkin.

Prema riječima predsjednika uprave Belkina, Cheta Pipkina, proizvodni portfolio Linksysa  će nastaviti postojati i razvijati se kako bi uključio što bogatije korisničko iskustvo i funckionalnosti za administriranje mreža.

Cisco je kupio Linksys 2003. godine za 500 milijuna dolara, no pri tome je zadržao ime Linksys, nazvavši ga Linksys by Cisco.

Belkin je ovom akvizicijom ušao u tržišnu utakmicu na području kućne mreže sa proizvođačima kao što su D-Link, Netgear, Asus, Trendnet i TP-Link.

Iznos za koji je Linksys prodan Belkinu nije poznat.URL članka Belkin preuzeo Linksys od Cisca