AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

Domaći telekomunikacijski regulator je na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz kupnju Tele2 Hrvatska poručio kako je „preuzimanje Tele2 posao za AZTN i iz perspektive HAKOM-a se samo mijenja vlasnik, s obzirom na to da oni još nisu prisutni na hrvatskom tržištu elektroničkih komunikacija“.

S druge strane, u Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja ističu da su zaprimili prijavu namjere provedbe koncentracije poduzetnika te je u fazi prikupljanja podataka i dokumentacije koji su mu potrebni radi izrade analize u konkretnom slučaju.

„Kako još traje prikupljanje relevantnih podataka, nije izdana potvrda o potpunosti podnesene prijave namjere provedbe koncentracije. Stoga još nisu ostvareni uvjeti za objavljivanje Javnog poziva svim zainteresiranim stranama za dostavu primjedaba i mišljenja na službenim mrežnim stranicama AZTN-a niti je počeo teći zakonom propisani rok za donošenje odluke o dopuštenosti koncentracije od 30 dana, budući da taj rok počinje teći tek od dana zaprimanja potpune prijave“, ističu u AZTN-u.

Dakle, kada prijava namjere provedbe koncentracije bude upotpunjena svim potrebnim podacima, AZTN će u roku od 30 dana donijeti odluku o tome je li predmetna koncentracija dopuštena već na prvoj razini ocjene koncentracije ili je potrebno pokrenuti postupak ocjene predmetne koncentracije na drugoj razini.

Kada stigne odgovor Agencije za elektroničke medije koja također može ocjenjivati Unitedovu kupnju Tele2 i njihov ćemo odgovor objaviti.URL članka AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča