AVIION Media na londonskom sajmu

Sljedećeg tjedna u Londonu će se održati TV Connect  2013, sajam tehnologija namijenjenih IP TV rješenjima na kojem će tvrtka AVIION Media predstaviti svoje rješenje AVIION 4.0, OTT (over the top) rješenje nove generacije  koje praktički svaki uređaj s pristupom Internetu može pretvoriti u medij za primanje multimedijskih sadržaja.

Kako tvrde u tvrtki AVIION OTT je sustav koji omogućava jednostavnu distribuciju multimedijskih sadržaja, primarno videozapisa, krajnjim korisnicima na razne vrste uređaja s pristupom Internetu - osobnih računala, smartfona, tableta, igraćih konzola, smart-TV uređaja, dediciranih set-top-boxova.

Ovi sadržaji mogu biti u formi videoteke sa sadržajima na zahtjev, ili emitirani kao kanali uživo. AVIION je namijenjen primarno vlasnicima sadržaja, produkcijskim kućama i tvrtkama za odašiljanje te se koristi kao osnova B.netove usluge "TV za van". Usto, AVIION je razvijen isključivo vlastitim, domaćim znanjem i kadrom, a u novoj verziji 4.0 obogaćen spektrom novih mogućnosti, tvrde u kompaniji.

Stvorena je mogućnost implementacije  u "oblaku" (Cloud Service) – Cloud instalacija drastično smanjuje potrebne početne investicije i skraćuje vrijeme prilagođavanja, a ujedno nudi sve mogućnosti kao i lokalna, što je posebno korisno za organizacije manje i srednje veličine.

Vrlo važno je da je riješena kontrola autorskih prava jer AVIION u potpunosti podržava tehnologiju  kontrole autorskih prava i enkripciju distribuiranih zapisa prema standardu vodećih  svjetskih produkcijskih kuća.

Kako bi se omogućilo nesmetano gledanje, bez trzanja slike sustav upravlja širinom pojasa odnosno kontinuirano prati raspoloživ podatkovni pojas prema klijentskim uređajima, te po potrebi mijenja kompresiju sadržaja kako bi ga optimalno koristio.

Osim ICT i odašiljačkog sektora, podesan je manjim i srednjim tvrtkama i organizacijama koje žele distribuirati multimedijske sadržaje, kao što su edukativne institucije, sportski, rekreativni i trgovački centri, hoteli, muzeji

AVIION 4.0 je odmah raspoloživ na svjetskom tržištu, kako u varijanti Cloud tako i lokalne instalacije, ili kao demonstracijska verzija za potencijalne kupce, zaključuju u kompaniji.

 

 URL članka AVIION Media na londonskom sajmu