AVIION Media na londonskom sajmu

AVIION Media na londonskom sajmu

Sljedećeg tjedna u Londonu će se održati TV Connect  2013, sajam tehnologija namijenjenih IP TV rješenjima na kojem će tvrtka AVIION Media predstaviti svoje rješenje AVIION 4.0, OTT (over the top) rješenje nove generacije  koje praktički svaki uređaj s pristupom Internetu može pretvoriti u medij za primanje multimedijskih sadržaja.

Kako tvrde u tvrtki AVIION OTT je sustav koji omogućava jednostavnu distribuciju multimedijskih sadržaja, primarno videozapisa, krajnjim korisnicima na razne vrste uređaja s pristupom Internetu - osobnih računala, smartfona, tableta, igraćih konzola, smart-TV uređaja, dediciranih set-top-boxova.

Ovi sadržaji mogu biti u formi videoteke sa sadržajima na zahtjev, ili emitirani kao kanali uživo. AVIION je namijenjen primarno vlasnicima sadržaja, produkcijskim kućama i tvrtkama za odašiljanje te se koristi kao osnova B.netove usluge "TV za van". Usto, AVIION je razvijen isključivo vlastitim, domaćim znanjem i kadrom, a u novoj verziji 4.0 obogaćen spektrom novih mogućnosti, tvrde u kompaniji.

Stvorena je mogućnost implementacije  u "oblaku" (Cloud Service) – Cloud instalacija drastično smanjuje potrebne početne investicije i skraćuje vrijeme prilagođavanja, a ujedno nudi sve mogućnosti kao i lokalna, što je posebno korisno za organizacije manje i srednje veličine.

Vrlo važno je da je riješena kontrola autorskih prava jer AVIION u potpunosti podržava tehnologiju  kontrole autorskih prava i enkripciju distribuiranih zapisa prema standardu vodećih  svjetskih produkcijskih kuća.

Kako bi se omogućilo nesmetano gledanje, bez trzanja slike sustav upravlja širinom pojasa odnosno kontinuirano prati raspoloživ podatkovni pojas prema klijentskim uređajima, te po potrebi mijenja kompresiju sadržaja kako bi ga optimalno koristio.

Osim ICT i odašiljačkog sektora, podesan je manjim i srednjim tvrtkama i organizacijama koje žele distribuirati multimedijske sadržaje, kao što su edukativne institucije, sportski, rekreativni i trgovački centri, hoteli, muzeji

AVIION 4.0 je odmah raspoloživ na svjetskom tržištu, kako u varijanti Cloud tako i lokalne instalacije, ili kao demonstracijska verzija za potencijalne kupce, zaključuju u kompaniji.

 

 

Još iz kategorije

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

23.05.2020. komentiraj

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

20.05.2020. komentiraj

Ericsson je morao s 11. svibnjem promijeniti prognozu o 5G pretplatama na globalnoj razini do 2025. jer se zbog pandemije koronavirusa razvoj ubrzao, kao i širenje dostupnosti te nove tehnologije. Dakle, po novom prognoza sugerira da će za pet godina biti 2,8 milijardi 5G pretplata, a ne 2,6 milijardi kako su u švedskoj kompaniji isticali tijekom studenog prošle godine.

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

17.05.2020. komentiraj

Austrijski regulator RTR donio je odluku kako će druga polovica kolovoza biti novi datum za početak aukcije 5G, nakon što je bio prisiljen odgoditi taj korak zbog izbijanja Covid-19.