AVIION Media na londonskom sajmu

AVIION Media na londonskom sajmu

Sljedećeg tjedna u Londonu će se održati TV Connect  2013, sajam tehnologija namijenjenih IP TV rješenjima na kojem će tvrtka AVIION Media predstaviti svoje rješenje AVIION 4.0, OTT (over the top) rješenje nove generacije  koje praktički svaki uređaj s pristupom Internetu može pretvoriti u medij za primanje multimedijskih sadržaja.

Kako tvrde u tvrtki AVIION OTT je sustav koji omogućava jednostavnu distribuciju multimedijskih sadržaja, primarno videozapisa, krajnjim korisnicima na razne vrste uređaja s pristupom Internetu - osobnih računala, smartfona, tableta, igraćih konzola, smart-TV uređaja, dediciranih set-top-boxova.

Ovi sadržaji mogu biti u formi videoteke sa sadržajima na zahtjev, ili emitirani kao kanali uživo. AVIION je namijenjen primarno vlasnicima sadržaja, produkcijskim kućama i tvrtkama za odašiljanje te se koristi kao osnova B.netove usluge "TV za van". Usto, AVIION je razvijen isključivo vlastitim, domaćim znanjem i kadrom, a u novoj verziji 4.0 obogaćen spektrom novih mogućnosti, tvrde u kompaniji.

Stvorena je mogućnost implementacije  u "oblaku" (Cloud Service) – Cloud instalacija drastično smanjuje potrebne početne investicije i skraćuje vrijeme prilagođavanja, a ujedno nudi sve mogućnosti kao i lokalna, što je posebno korisno za organizacije manje i srednje veličine.

Vrlo važno je da je riješena kontrola autorskih prava jer AVIION u potpunosti podržava tehnologiju  kontrole autorskih prava i enkripciju distribuiranih zapisa prema standardu vodećih  svjetskih produkcijskih kuća.

Kako bi se omogućilo nesmetano gledanje, bez trzanja slike sustav upravlja širinom pojasa odnosno kontinuirano prati raspoloživ podatkovni pojas prema klijentskim uređajima, te po potrebi mijenja kompresiju sadržaja kako bi ga optimalno koristio.

Osim ICT i odašiljačkog sektora, podesan je manjim i srednjim tvrtkama i organizacijama koje žele distribuirati multimedijske sadržaje, kao što su edukativne institucije, sportski, rekreativni i trgovački centri, hoteli, muzeji

AVIION 4.0 je odmah raspoloživ na svjetskom tržištu, kako u varijanti Cloud tako i lokalne instalacije, ili kao demonstracijska verzija za potencijalne kupce, zaključuju u kompaniji.

 

 

Još iz kategorije

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

26.09.2020. komentiraj

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

24.09.2020. komentiraj

MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup i odvijat će se fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Spremnost RH za 5G, veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama i transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga, teme su koje će biti predstavljene na HAKOM-ovom Danu tržišta koji će se moći pratiti izravno putem društvenih mreža.

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

23.09.2020. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operator A1 Hrvatska postigao je rekordni prijenos podataka na udaljenost od 27 kilometara koristeći Ericssonove tehnologije MIMO i MINI-LINK. Prijenos podataka na udaljenosti do 26,8 kilometara odrađen je na komercijalnoj mreži A1 Hrvatska na lokacijama u blizini grada Splita pomoću opreme MINI-LINK s 2X2 MIMO funkcionalnošću.