Zagrebački holding nabavlja sustav nazvan e-Platforma za 8,49 milijuna kuna od zajednice ponuditelja u sastavu King ICT, Omega Software i APIS IT

Sustav e-Platforma ukupne vrijednosti 8,492 milijuna kuna bez PDV-a na javnom natječaju koji je raspisao Grad Zagreb u ime svoje megatvrtke Zagrebački holding dobila je zajednica ponuditelja koju čine King ICT, Omega Software i APIS IT, vidljivo je na Tenderi.hr.  Prema dostupnim podacima na ovu se javnu nabavu samo javila ova zajednica ponuditelja i nije bilo drugih potencijalnih kandidata za ovaj veliki posao.

Ideja koja stoji iza razvoj i uvođenja e-Platforme ZGH, jest stvaranje centralnog IT  sustava za upravljanje uslugama i korisnicima usluga te razvoj novih digitalnih kanala komunikacije ZGH Grupe za prezentaciju podataka i interaktivnu komunikaciju prema svim korisnicima komunalnih, energetskih i ostalih usluga ZGH Grupe, uzimajući u obzir postojeće e-sustave i portale koji su već razvijeni u pojedinim članicama Grupe ili Gradu Zagrebu.

Rok isporuke sustava e-Platforma je 24 mjeseca od potpisivanja ugovora, a zanimljivo je da naručitelji procjenjuju kako će e-Platforma u prvoj godini produkcijskog rada imati preko 30.000 registriranih korisnika, budući da trenutno kroz 3 digitalna kanala, informaciju o računu (Moj račun, Moj ViO i e-Građani) dobiva gotovo 140.000 građana  te da će do kraja druge godine korištenja preko 200.000 korisnika. Jedinstvena uplatnica (JUP), trenutan centralni uplatni dokument za dio usluga i naknada koje naplaćuje ZGH Grupa, obuhvaća preko 435.000 korisnika i obveznika te preko milijardu kuna vrijednosti usluga i naknada.

Sustav će uključivati sve poslovne procese Zagrebačkog holdinga, sustave za online plaćanje usluga koje se daju građanima i tvrtkama, podnošenje upita i reklamacija.URL članka Zagrebački holding nabavlja sustav nazvan e-Platforma za 8,49 milijuna kuna od zajednice ponuditelja u sastavu King ICT, Omega Software i APIS IT