Windows bi uskoro mogao biti dostupan na mjesečnu pretplatu

Windows bi uskoro mogao biti dostupan na mjesečnu pretplatu

Foto: Antun Jastrić

Microsoft je ponovno pokrenuo špekulacije o razvoju verzije Windows OS-a dostupnog na pretplatu, a isti bi trebao nositi naziv Windows 365. Naime, Microsoft je 29. siječnja prijavio „Windows 365“ trademark i kategorizirao ga kao kompjuterski softver, softver kompjuterskog operativnog sustava, softver za upravljanje mrežom, kompjuterski programi i vezana dobra.

Kao što je Office 365 lansiran na pretplatu kao alternativa Officeu baziranom na desktopu, već se neko vrijeme pretpostavlja da u Microsoftu postoji i ideja o cloud verziji Windowsa dostupnog na pretplatu.

Na predstavljanju Windows 10, Terry Myerson iz Microsofta rekao je kako tvrtka planira ponuditi „Windows as a Service“, odnosno Windows kao uslugu, što je dodatno otvorilo mogućnost za ponudu Windowsa na pretplatu.

No, kako je objasnio u objavi na tvrtkinom službenom blogu, takav model značio bi besplatne i kontinuirane nadogradnje platforme umjesto uvođenja novih načina za naplatu operativnog sustava. No, kako Windows 10 tek trebaju biti lansirani, a najavljeno je i da će biti besplatna nadogradnja za Windows 7 i Windows 8 korisnike kroz godinu dana, teško je zamisliti da će Windows na pretplatu imati nekog većeg uspjeha u bliskoj budućnosti.

Još iz kategorije

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe u svom je centru za korisnička iskustva u nizozemskom gradu Venlo organizirala godišnji događaj za korisnike „Cutting Edge“. Na tom su događaju predstavljene inovacije u ponudi rješenja za tisak na pojedinačne listove i održane demonstracije rada i utjecaja na rast poslovanja.

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

15.04.2019. komentiraj

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.

Schneider Electric proširuje Galaxy UPS seriju

Schneider Electric proširuje Galaxy UPS seriju

13.04.2019. komentiraj

Tvrtka Schneider Electric predstavila je Galaxy VS, visokoučinkovit, trofazni modularni uređaj za neprekidno napajanje (UPS). On je jednostavan za upotrebu, snage od 10 do 100 kW te je dizajniran da zadovolji ključne zahtjeve za energijom IT, komercijalnih i industrijskih postrojenja.