VMware predstavio Network Hypervisor

VMware je najavio svoju platformu za virtualizaciju mreža temeljenu na vlastitoj unutarnjoj tehnologiji koju je razvila Nicira, startup tvrtka koju je VMware prošle godine kupio. NSX je mrežni hipervizor koji odvaja poslužitelje. Otkriva virtualne mreže koji imaju mogućnost programiranja, slično kao i virtualni strojevi. No, ovo je još uvijek sve novo. U 2009 i 2010 , bilo je više virtualnih od fizičkih opterećenja koja se izvode unutar podatkovnih centara. Sada broj virtualnih portova raste u odnosu na fizičke portove.

Razlog sve veće pojave mrežne virtualizacije su neviđene količine podataka s kojima se tvrtke u svojim fizičkim mrežama ne mogu nositi. Za upravljanje takvog naleta podataka, tvrtke moraju programirati svoju infrastrukturu. Fizičke mreže po tom pitanju su usko grlo.

Mrežna virtualizacija je novi koncept u IT svijetu. Na VMworld godišnjoj konferenciji u San Franciscu, bilo je riječi o tome kako se ne bi trebalo fokusirati na ono što tvrtka upravo radi, već na probleme koje kupac pokušava riješiti.

Ova vijest je značajna zato što se VMware u određenoj mjeri odvojio od Cisca, svog dugogodišnjeg partnera. No, ovaj potez je u određenoj mjeri bio neizbježan, zbog sve većeg broja softvera koji se izdaje. Ipak, VMware je suočen s jakom konkurencijom, poput Cisca koji postaje dobavljač servera, no tu je i Microsoft koji agresivno smanjuje troškove svoje Hyper-V virtualizacijske tehnologije.URL članka VMware predstavio Network Hypervisor