Vertiv predstavio rješenje Dynamic Grid Support

Vertiv predstavio je inovativnu značajku Dynamic Grid Support za Vertiv Liebert EXL S1 sustav neprekidnog napajanja (UPS). U kombinaciji s Vertiv HPL rješenjem litij-ionskih baterija u baterijskom kabinetu, ovaj cjelovit sustav predstavlja prvo integrirano cjelovito rješenje za kupce na tržištu koje spaja značajke mrežne podrške, UPS-a i litij-ionske baterije.

Vertiv Liebert EXL S1 s Dynamic Grid Support, koji je sada dostupan u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA), omogućuje industrijama s velikom energetskom potrošnjom da koriste UPS sustave na proaktivan način. Dok povremena implementacija obnovljivih izvora energije pokušava promijeniti svakodnevicu i razbija konvencionalna pravila proizvodnje električne energije, nove usluge skladištenja energije potrebne su za podršku u postizanju ciljeva održivosti, kao i u stvaranju dodatnih prihoda te smanjenju troškova za energiju. Korištenje UPS-a s Dynamic Grid Support i litij-ionskom baterijom u trenutcima nestabilnosti mreže može u konačnici doprinijeti dekarbonizaciji i prijelazu na zelenu energiju, osiguravajući kontinuiranu opskrbu električnom energijom rješavanjem neravnoteže povezane s proizvodnjom obnovljive energije, zauzvrat podržavajući globalnu održivost.

Vertiv HPL ormar za litij-ionske baterije koji se već koristi u Sjevernoj Americi, uskoro će biti dostupan i u EMEA regiji. Ormar je kompatibilan s većinom trenutnih i starijih Vertivovih trofaznih UPS sustava. Iako je Vertiv kao tvrtka već rano prihvatio litij-ionske baterije za korištenje u podatkovnim centrima, VertivTM HPL predstavlja prvo takvo rješenje s vlastitim sustavom upravljanja Vertivovim baterijama čije su ključne značajke posebno dizajnirane za moderne podatkovne centre, poput poboljšanog korisničkog sučelja, integriranih kontrola, kao i mogućnosti servisiranja.

„Kako je trend digitalizacije sve više u porastu širom svijeta, moramo omogućiti našim kupcima rješenja koja ne samo da pomažu u usvajanju alternativnih mrežnih tehnologija, nego da pružaju kupcima i potencijal ostvarivanja većeg prihoda kroz već postojeća rješenja. Ovo nije samo važno za poslovanje, već je presudno i za dobrobit našeg planeta jer su održiva rješenja za digitalnu potrošnju velik dio globalnih napora u borbi protiv klimatskih promjena i izgradnji održive infrastrukture pogodne za budućnost. A mi želimo biti dio rješenja“, izjavio je Giovanni Zanei, direktor globalnog upravljanja ponudama za AC Power poslovanje tvrtke Vertiv.

„Danas bi primjena Vertiv Liebert EXL S1 sustava s Dynamic Grid Support značajkom i tehnologijama litij-ionskih baterija omogućila sudjelovanje u irskom DS3 programu za pružanje sigurnog i održivog sustava električne energije, kao i priliku za ostvarivanje dodatnih prihoda od približno jednog milijuna eura godišnje za 10 MW električne energije fleksibilnog opterećenja. Potreba za takvim mrežnim uslugama je velika i kontinuirano raste u Irskoj, kako država i kompanije traže rješenja za smanjenje štetnih emisija“, rekao je John Byrne, voditelj poslovanja u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj u tvrtki Enel X.

Podatkovni centri i druga kritična infrastruktura, kao što su telekomunikacijske mreže, tvornice s radom na 4.0 standardu te zračne luke, igraju ključnu ulogu u današnjem promjenjivom energetskom krajoliku koji predstavlja nove načine za održivost, stvaranje prihoda i nižih energetskih troškova. Prema nedavnom IEA izvješću, tehnološke kompanije mogle bi biti predvodnici u stvaranju ravnoteže upotrebe električne energije. Tzv. „Big Tech“ kompanije mogle bi igrati još veću ulogu u dekarbonizaciji mreže usvajanjem fleksibilnih načina rada, poput prebacivanja radnog opterećenja na skladište baterija ili drugih zaliha energije kako bi se podudarali s ciljevima obnovljivog generiranja ili djelovali kao resurs za odgovor na potražnju.

Vertiv Liebert EXL S1 sustav s Dynamic Grid Support značajkom pruža statičku i dinamičku regulaciju frekvencije kontrolirajući ulaznu snagu te punjenje i pražnjenje baterija na temelju aktivacijskih pragova frekvencije. Također podržava usluge upravljanja potražnjom kada su naredbe za moduliranje operacija UPS-a povezane s fleksibilnošću kontrole potražnje.

Namjenske kontrole ovakvih sustava održavaju potrebnu energiju baterije na razini koja će poduprijeti kritično opterećenje u slučaju nestanka struje. Kada se koristi Dynamic Grid Support, UPS pruža brz odgovor kao reakciju na naredbe mrežnog kontrolnog sustava. Ukupno vrijeme odziva između detekcije varijacije frekvencije, koje predstavlja potrebno vrijeme da vanjski upravljač generira naredbu u trenutku kada UPS dosegne zadanu vrijednost snage, je unutar približno 500 milisekundi. To omogućuje tvrtkama da zaštite svoje kritične aplikacije stabilnom snagom, a također pomaže operatorima mreže da stabiliziraju promjene u frekvenciji sustava koje se javljaju kao rezultat povećane upotrebe obnovljivih izvora energije.URL članka Vertiv predstavio rješenje Dynamic Grid Support