T-Systems rješenja za automobilsku industriju

DT-ov T-Systems nastavlja ulagati u automobilsku industriju, fokusirajući se na četiri područja softver za vozila i povezanost, digitalna korisnička iskustva, digitalizaciju tvrtke i sigurno računalstvo u oblaku. U tu svrhu, T-Systems planira otvoriti oko 600 radnih mjesta u cijelom svijetu do 2023. godine. Već sada 4000 stručnjaka radi na digitalizaciji industrije. T-Systems zapošljava oko 200 novih zaposlenika samo za lokaciju u Wolfsburgu.

"Elektromobilnost, autonomna vožnja, umrežavanje: u budućnosti će ključna kompetencija proizvođača automobila biti softver", kaže Christian Hort, odgovoran za poslovno područje Automotive u T-Systems.

"Izazov leži u upravljanju cijelim životnim ciklusom softvera. Po mom mišljenju, to je još složenije od čistog ciklusa isporuke elektronike. Nijedan proizvođač automobila neće uspjeti sam mapirati cijeli lanac nabave softvera i ponuditi sve usluge povezane s automobil, kupac i proizvodnja iz vlastitih sredstava“, pojašnjava Hort.

"Industrija se masovno mijenja - i mi se mijenjamo s njom. Transformiramo postojeće krajolike naših kupaca i otvaramo nove, digitalne tehnologije za inovacije u vozila i u temeljne procese proizvođača i dobavljača automobila. Velik dio ovog ulaganja ide u naš tim. Dalje razvijamo naš postojeći tim i selektivno se jačamo izvana“, ističe pak Thomas Jenne, odgovoran za digitalna rješenja u segmentu automobilske i proizvodne industrije.

Proizvođači automobila čine softver srcem svojih vozila. 70 upravljačkih jedinica postaje nekoliko računala u vozilu. Senzori bilježe okolinu. To omogućuje autonomnu vožnju. T-Systems programira softver u automobilu i povezuje vozilo sa središnjim računalima u pozadini. Na primjer, pružatelj IT usluga već instalira ažuriranja softvera putem mobilne komunikacije za više od 25 milijuna vozila.

Krajnji kupci sve su više uključeni u izravnu digitalnu razmjenu s proizvođačima automobila i prodajnim mjestima: od kupnje preko održavanja do prodaje. T-Systems razvija strategije digitalizacije kao i nove poslovne modele za kontakt s kupcima i razvija rješenja za digitalno korisničko iskustvo u automobilima i oko mobilnosti.

Lanci opskrbe i proizvodne mreže u automobilskoj industriji toliko su složeni da niti jedna tvrtka to više ne može sama postaviti. T-Systems radi na raznim inicijativama za veću povezanost, automatizaciju i otpornost u industriji. Na primjer, T-Systems je suosnivač inicijative Catena-X. "Catena-X Automotive Network" donosi transparentnost u opskrbne lance i ostavlja suverenitet podataka davateljima podataka. Njegov je cilj stvoriti jedinstveni standard za protok podataka i informacija kroz lanac vrijednosti automobila.

Najnovija generacija javnih cloud usluga i rješenja nudi mogućnosti koje su dosad bile rezervirane za privatni oblak. To uključuje suverenitet podataka nad vlastitim informacijama – bilo da se radi o korporativnim ili osobnim podacima. Uz to, javni oblak korisnicima nudi uštede u radu i potrošnji energije.URL članka T-Systems rješenja za automobilsku industriju