Stižu novi Haswell procesori iz Intela

Intel je najavio za 3. lipnja predstavljanje nove linije procesora. Neposredno prije održavanja Computex 2013 sajma koji se održava od 4.-8. lipnja u gradu Taipei u Tajvanu, na kojem će Intel objaviti raspoloživost novih procesora.

Intel će 3. lipnja predstaviti Core procesore četvrte generacije, pod imenom Haswell. Haswell procesori biti će bolje energetski učinkoviti te ih Intel planira predstaviti u tri glavne skupine, za desktop računala Haswell-DT (LGA 1150 socket), Haswell-MB (PGA socket) namijenjen mobilnim uređajima i prijenosnim računalima, te BGA verziju pod koju ulaze Haswell-H, Haswell-ULT i Haswell-ULX koji će pokrivati „All-in-one“ računala, mini-ITX matične ploče, UltraBook i tablet uređaje.

Haswell procesori izrađeni su 22 nanometarskom tehnologijom, te će procesori dolaziti s četiri jezgre. Još neke od novosti koje nam donosi novi procesor je podrška za Direct3D 11.1, OpenGL 4.0, te kompatibilnost sa DDR4 radnom memorijom u enterprise/server varijantama.

Uz predstavljanje novih procesora, Intel će tijekom Computex 2013 sajma predstaviti i ostale novotarije poput stolnih računala i mobilnih uređaja.URL članka Stižu novi Haswell procesori iz Intela