Snažan rast rješenja i usluga u oblaku u Europi

Potrošnja javnih usluga u oblaku (PCS) u Europi dosegnut će 113 milijardi dolara u 2022. godini i udvostručiti će se na 239 milijardi dolara do 2026., uz rast od 22 posto prosječno godišnje u pet godina.

Ulaganja u softver kao uslugu (SaaS) i dalje će voditi većinu potrošnje, ali platforma kao usluga (PaaS) bit će najbrže rastući segment jer PaaS pruža omogućuje poslovnu agilnost dopuštajući tvrtkama da brzo testirati i implementirati aplikacije koje su razvili.

Profesionalne usluge, bankarstvo i proizvodnja bit će među najvećim potrošačima u javnim uslugama u oblaku, apsorbirajući gotovo 60 posto ukupne potrošnje na javne usluge u oblaku u 2022. Industrije usmjerene na ljude prilagođavaju svoje radne politike kako bi normalizirale rad na daljinu. To znači da će više pozornosti na udaljeni pristup zaposlenika informacijama potaknuti potrošnju na Cloud rješenja.

Implementacija digitalnih strategija i strategija temeljenih na oblaku i dalje će biti u fokusu, a europska PCS potrošnja (bez Rusije) ove će godine porasti za 26,4 posto, što pokazuje da će oblak biti otporan unatoč sukobu između Rusije i Ukrajine. Slično tome, očekuje se rast ruskih ulaganja u rješenja u oblaku (7,7 posto na godišnjoj razini) u 2022., ali s obzirom da se mnoge tvrtke povlače iz zemlje, rast će biti sporiji nego u ostatku Europe.

“Europske tvrtke žele automatizirati svoje procese budući da se suočavaju s tržišnim izazovima uključujući prekid opskrbnog lanca i nedostatak vještina. Tvrtke će sve češće usvajati Cloud kako bi stvorile solidnu osnovu za analizu podataka u stvarnom vremenu koja podržava poslovnu agilnost i otpornost,” rekla je Andrea Minonne, viša analitičarka u IDC UK.

Javni oblak omogućio je organizaciji da se usredotoči na svoje temeljne kompetencije dok je složenost posjedovanja, rada i održavanja stvarne IT infrastrukture prenijela na javne pružatelje usluga u oblaku. Tvrtke sve češće koriste Cloud usluge za nadogradnju i podizanje svojih operacija na višu razinu kako bi pojednostavile procese i ojačale vrijednost koju isporučuju klijentima. Pružatelji javnih usluga u oblaku proširuju usluge u oblaku na rubne lokacije, a to podržava ulaganja u tehnologiju.URL članka Snažan rast rješenja i usluga u oblaku u Europi