Samsung započeo integraciju s OneDrive

Samsung Cloud na početku je svog kraja jer kompanija se odlučila na suradnju s Microsoftom po pitanju pohrane podataka u oblak, što znači da će južnokorejski tehnološki gigant uskoro obaviti integraciju s OneDrive. Zasad je na njega direktno “spojen” samo Galaxy Note 10  te će nakon testne faze uslijediti ostali.

Samim time, sve fotografije, video i ostalo što korisnici Note 10 modela mobilnih uređaja u Južnoj Koreji žele pohraniti u oblak, bit će pohranjeno na OneDrive. S vremenom, tu mogućnost dobit će vlasnici tog uređaja u ostatku svijeta, a nakon još malo vremena, tu mogućnost imat će i korisnici drugih Samsung modela. Konkretnije, sinkroniziran s Microsoftovom uslugom bit će Samsung Gallery.

Problem cijele priče jest, neslužbeno se doznaje, to što oni korisnici koji ne žele OneDrive uslugu, nemaju izbora. Morat će pohranjivati podatke lokalno. Tako nešto izaziva u samom startu negativne reakcije pa ostaje nada da Samsung neće posegnuti za tako drastičnim potezom jer moglo bi mu se osvetiti. Naime, vlasnici Android pametnih telefona imaju mnogo alternativa pa se vrlo lako okrenu od proizvođača ukoliko im uskrati mogućnost izbora.

A sve ovo zapravo je počelo još u kolovozu, kad su Samsung i Microsoft najavili strateško partnerstvo. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note 10, korisnici će imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, partnerstvo će se i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.

Partnerstvo je usredotočeno i na stvaranje produktivnijeg i snažnijeg iskustva. Počevši od Galaxy Note10, Microsoftova najpopularnija rješenja za produktivnost pametnih telefona bit će integrirana u Galaxy proizvode i usluge i uključivat će dosta stvari.

Poboljšano Outlook iskustvo: Kao preferirano rješenje za mobilnu e-poštu i kalendar na više od 100 milijuna uređaja, Outlook pomaže korisnicima da se povežu i lakše organiziraju. Outlook objedinjuje e-poštu, kalendar, kontakte i datoteke, sve u jednoj aplikaciji kako bi korisnici uštedili vrijeme i usredotočili se na ono što im je važno. Galaxy Note10 sadrži optimiziranu i integriranu aplikaciju Outlook koja poboljšava rad i osobnu komunikaciju, kao i upravljanje vremenom. Poboljšana S Pen olovka s Galaxy Note10 korisnicima omogućuje kratki pregled prilikom zadržavanja preko e-pošte, kalendara i kontakata.

"Veza na Windows ugrađena je u brzo sučelje Galaxy Note 10 uređaja, što omogućuje jednostavno slanje poruka, upravljanje obavijestima, sinkroniziranje fotografija i pregled sadržaja pametnog telefona na računalu. Ove usluge omogućuju vezu s bilo kojim Windows 10 računalom, štedeći korisnicima vrijeme i olakšavajući im prijenos sadržaja između Galaxy Note 10 uređaja  i osobnog računala", naveli su iz Samsunga prije dva mjeseca.URL članka Samsung započeo integraciju s OneDrive