Samsung u Barceloni predstavlja nova rješenja za mobilne širokopojasne mreže

Samsung Electronics izložit će i pokazati svoje najnovije napredne mreže i rješenja na Mobile World kongresu u Barceloni. Pod nazivom „Elegant Connections, Possibilities Redefined“, Samsung će prikazati svoju mrežu visokih performansi i dodatno poboljšanih funkcionalnosti.

Od pojave pametnih uređaja i naglog povećanja podatkovnog prometa korištenje radijskih frekvencija, mobilni operateri suočeni su s novim izazovima prilikom izgradnje naprednih mreža, kako bi poboljšali  korisničko iskustvo i stvorili dodatne izvore prihoda. Na Mobile World kongresu, Samsung će predstaviti svoju posljednju ponudu mrežnih rješenja koja odgovaraju na nove scenarije korištenja.

"Kako bi savladali izazove koji proizlaze iz ere pametnih uređaja i zadovoljili potrebe naših korisnika,  moramo redefinirati mogućnosti mobilne mreže. Mobilne mreže trebaju biti snažne, inteligentne i svestrane te korisnicima omogućiti jednostavno povezivanje. Samsung je najbolji partner za operatere u današnjem novom mobilnom okruženju, s vrijednim terenskim iskustvom na najaktivnijim LTE tržištima, posvećen izgradnji dugoročnih partnerstva s mobilnim operaterima diljem svijeta.", izjavio je Youngky Kim, predsjednik i voditelj mrežnog poslovanja tvrtke Samsung Electronics.

Kako mobilni podatkovni promet raste, razmještanje baznih stanica s visokim kapacitetom mreže postalo je neizbježno. Samsung je pronašao učinkovit način kako poboljšati i koristiti veliki broj stanica, uz usmjerene funkcionalnosti za gusto naseljena i urbana područja, razvojem vlastite Smart Networks tehnologije.

Ista dodjeljuje mrežne resurse kroz centralizirani sustav nadzora i ublažava smetnje među stanicama. Ova sposobnost je pojačana Samsungovom ekspertizom u postavljanju mreža koje mogu odgovoriti na izazove s kojima se mobilni operateri suočavaju u gusto naseljenim područjima.

Sve veći broj korisnika pametnih telefona podrazumijeva i potrebu unaprjeđenja mobilnih mreža, kako bi što kvalitetnije mogle prenijeti multimedijski sadržaj. Samsung Smart Media Networks ne samo da pomaže u rješavanju tih izazova, već i podiže mobilno iskustvo krajnjih korisnika na novu razinu.

Samsung postiže ovu dvostruku korist kroz proširene mogućnosti prijenosa sadržaja, u kombinaciji s paketom inteligentnih alata za upravljanje mrežom. Samsungov izložbeni sustav Smart Media Networks obuhvatit će i Smart Cache, napredna CDN rješenja i analitiku za mobilne mreže.

S više od 35 godina iskustva u industriji mobilnih mreža i snažnim naglaskom na istraživanje i razvoj, Samsung je u idealnoj poziciji da nastavi svoju povijest predvodnika industrije u razvoju inovativnih rješenja. Samsung ubrzano gradi snažna globalna partnerstva s mobilnim operaterima kako bi im pomogao implementirati najsnažnije mreže, zaključeno je prilikom ove najave.URL članka Samsung u Barceloni predstavlja nova rješenja za mobilne širokopojasne mreže