Samsung u Barceloni predstavlja nova rješenja za mobilne širokopojasne mreže

Samsung u Barceloni predstavlja nova rješenja za mobilne širokopojasne mreže

Foto: Samsung

Samsung Electronics izložit će i pokazati svoje najnovije napredne mreže i rješenja na Mobile World kongresu u Barceloni. Pod nazivom „Elegant Connections, Possibilities Redefined“, Samsung će prikazati svoju mrežu visokih performansi i dodatno poboljšanih funkcionalnosti.

Od pojave pametnih uređaja i naglog povećanja podatkovnog prometa korištenje radijskih frekvencija, mobilni operateri suočeni su s novim izazovima prilikom izgradnje naprednih mreža, kako bi poboljšali  korisničko iskustvo i stvorili dodatne izvore prihoda. Na Mobile World kongresu, Samsung će predstaviti svoju posljednju ponudu mrežnih rješenja koja odgovaraju na nove scenarije korištenja.

"Kako bi savladali izazove koji proizlaze iz ere pametnih uređaja i zadovoljili potrebe naših korisnika,  moramo redefinirati mogućnosti mobilne mreže. Mobilne mreže trebaju biti snažne, inteligentne i svestrane te korisnicima omogućiti jednostavno povezivanje. Samsung je najbolji partner za operatere u današnjem novom mobilnom okruženju, s vrijednim terenskim iskustvom na najaktivnijim LTE tržištima, posvećen izgradnji dugoročnih partnerstva s mobilnim operaterima diljem svijeta.", izjavio je Youngky Kim, predsjednik i voditelj mrežnog poslovanja tvrtke Samsung Electronics.

Kako mobilni podatkovni promet raste, razmještanje baznih stanica s visokim kapacitetom mreže postalo je neizbježno. Samsung je pronašao učinkovit način kako poboljšati i koristiti veliki broj stanica, uz usmjerene funkcionalnosti za gusto naseljena i urbana područja, razvojem vlastite Smart Networks tehnologije.

Ista dodjeljuje mrežne resurse kroz centralizirani sustav nadzora i ublažava smetnje među stanicama. Ova sposobnost je pojačana Samsungovom ekspertizom u postavljanju mreža koje mogu odgovoriti na izazove s kojima se mobilni operateri suočavaju u gusto naseljenim područjima.

Sve veći broj korisnika pametnih telefona podrazumijeva i potrebu unaprjeđenja mobilnih mreža, kako bi što kvalitetnije mogle prenijeti multimedijski sadržaj. Samsung Smart Media Networks ne samo da pomaže u rješavanju tih izazova, već i podiže mobilno iskustvo krajnjih korisnika na novu razinu.

Samsung postiže ovu dvostruku korist kroz proširene mogućnosti prijenosa sadržaja, u kombinaciji s paketom inteligentnih alata za upravljanje mrežom. Samsungov izložbeni sustav Smart Media Networks obuhvatit će i Smart Cache, napredna CDN rješenja i analitiku za mobilne mreže.

S više od 35 godina iskustva u industriji mobilnih mreža i snažnim naglaskom na istraživanje i razvoj, Samsung je u idealnoj poziciji da nastavi svoju povijest predvodnika industrije u razvoju inovativnih rješenja. Samsung ubrzano gradi snažna globalna partnerstva s mobilnim operaterima kako bi im pomogao implementirati najsnažnije mreže, zaključeno je prilikom ove najave.

Još iz kategorije

Samsung još jednom pomaknuo granice u razvoju poluvodiča

Samsung još jednom pomaknuo granice u razvoju poluvodiča

19.04.2019. komentiraj

Samsung uspijeva konstantno pomicati granice, a ovaj put dokazao je to na području poluvodiča jer uspješno se završila proizvodnja jednog od pet nanometara. Uspjeh se može zahvaliti korištenju tehnologije Extreme Ultra Violet, a s ponosom je južnokorejski tehnološki gigant to i sam objavio.

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

18.04.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe u svom je centru za korisnička iskustva u nizozemskom gradu Venlo organizirala godišnji događaj za korisnike „Cutting Edge“. Na tom su događaju predstavljene inovacije u ponudi rješenja za tisak na pojedinačne listove i održane demonstracije rada i utjecaja na rast poslovanja.

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

Microsoft lansirao Visual Studio 2019 za Windows i Mac

15.04.2019. komentiraj

Microsoftov Visual Studio 2019 za Windows i Mac službeno je dostupan, a može ga se preuzeti s visualstudio.microsoft.com/downloads. Uključuje asistirano popunjavanje kod od strane umjetne inteligencije uvrštene kroz Visual Studio Intelli Core i to je ono čime se Microsoft najviše ponosi i samim time najviše ističe.