Samsung u Barceloni predstavlja nova rješenja za mobilne širokopojasne mreže

Samsung u Barceloni predstavlja nova rješenja za mobilne širokopojasne mreže

Foto: Samsung

Samsung Electronics izložit će i pokazati svoje najnovije napredne mreže i rješenja na Mobile World kongresu u Barceloni. Pod nazivom „Elegant Connections, Possibilities Redefined“, Samsung će prikazati svoju mrežu visokih performansi i dodatno poboljšanih funkcionalnosti.

Od pojave pametnih uređaja i naglog povećanja podatkovnog prometa korištenje radijskih frekvencija, mobilni operateri suočeni su s novim izazovima prilikom izgradnje naprednih mreža, kako bi poboljšali  korisničko iskustvo i stvorili dodatne izvore prihoda. Na Mobile World kongresu, Samsung će predstaviti svoju posljednju ponudu mrežnih rješenja koja odgovaraju na nove scenarije korištenja.

"Kako bi savladali izazove koji proizlaze iz ere pametnih uređaja i zadovoljili potrebe naših korisnika,  moramo redefinirati mogućnosti mobilne mreže. Mobilne mreže trebaju biti snažne, inteligentne i svestrane te korisnicima omogućiti jednostavno povezivanje. Samsung je najbolji partner za operatere u današnjem novom mobilnom okruženju, s vrijednim terenskim iskustvom na najaktivnijim LTE tržištima, posvećen izgradnji dugoročnih partnerstva s mobilnim operaterima diljem svijeta.", izjavio je Youngky Kim, predsjednik i voditelj mrežnog poslovanja tvrtke Samsung Electronics.

Kako mobilni podatkovni promet raste, razmještanje baznih stanica s visokim kapacitetom mreže postalo je neizbježno. Samsung je pronašao učinkovit način kako poboljšati i koristiti veliki broj stanica, uz usmjerene funkcionalnosti za gusto naseljena i urbana područja, razvojem vlastite Smart Networks tehnologije.

Ista dodjeljuje mrežne resurse kroz centralizirani sustav nadzora i ublažava smetnje među stanicama. Ova sposobnost je pojačana Samsungovom ekspertizom u postavljanju mreža koje mogu odgovoriti na izazove s kojima se mobilni operateri suočavaju u gusto naseljenim područjima.

Sve veći broj korisnika pametnih telefona podrazumijeva i potrebu unaprjeđenja mobilnih mreža, kako bi što kvalitetnije mogle prenijeti multimedijski sadržaj. Samsung Smart Media Networks ne samo da pomaže u rješavanju tih izazova, već i podiže mobilno iskustvo krajnjih korisnika na novu razinu.

Samsung postiže ovu dvostruku korist kroz proširene mogućnosti prijenosa sadržaja, u kombinaciji s paketom inteligentnih alata za upravljanje mrežom. Samsungov izložbeni sustav Smart Media Networks obuhvatit će i Smart Cache, napredna CDN rješenja i analitiku za mobilne mreže.

S više od 35 godina iskustva u industriji mobilnih mreža i snažnim naglaskom na istraživanje i razvoj, Samsung je u idealnoj poziciji da nastavi svoju povijest predvodnika industrije u razvoju inovativnih rješenja. Samsung ubrzano gradi snažna globalna partnerstva s mobilnim operaterima kako bi im pomogao implementirati najsnažnije mreže, zaključeno je prilikom ove najave.

Još iz kategorije

TOP 5 helpdesk aplikacija

TOP 5 helpdesk aplikacija

14.02.2019. komentiraj

Poslovanje bez kupaca je kao automobil bez motora - nigdje ne ide. Stoga je usluga koju kroz poslovanje nudimo ključna da bismo zadržali postojeće klijente i pridobili nove, a u današnje vrijeme u tome nam pomažu i specijalizirane aplikacije.

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

WorkTime Personal je zgodan alat za praćenje vremena provedenog na računalu

12.02.2019. komentiraj

Za sve koji rade na i s računalima iznimno je bitno ne gubiti koncentraciju jer teško ju je zadržati, posebno u vremenu kad na svim stranama možemo pronaći nešto iznimno zanimljivo. Pitanje koje se zbog toga postavlja jest može li se uopće zadržati koncentracija i ne skretati pogled na nešto što se ne tiče onoga što radimo... Jest!

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

Canon predstavio novo izdanje platforme imageRUNNER ADVANCE

11.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon najavila je novo izdanje svoje platforme treće generacije imageRUNNER ADVANCE s novom verzijom programske podrške 3.8. Taj bogati portfelj s 26 proizvoda i 7 linija sa svim uređajima nudi visoku sigurnost i intuitivno sučelje. Treće izdanje platforme razvijeno je za cijelu ponudu višefunkcijskih pisača i nudi nadogradnje za svaki uređaj iz spomenute linije.