Rješenje za upravljanje podatkovnim centrima

Schneider Electric predstavio je EcoStruxure IT Advisor, koji je kroz korištenje snage oblaka u stanju ponuditi jednostavniji način implementacije upravljanja podatkovnim centrima, bilo gdje i bilo kada.

Kao predvodnik sljedeće faze proširenja Schneider Electric EcoStruxure IT platforme, koja je na DCS nagradama 2019. osvojila nagradu u kategoriji «Inovacija godine u ICT upravljanju podatkovnim centrima», IT Advisor nastoji poboljšati učinkovitost upravljanja podatkovnim centrima i operacijama. Ovaj alat za planiranje i modeliranje baziran na oblaku omogućuje operatorima velikih podatkovnih centara i kolokacijskih objekata, smanjenje operativnih troškova i maksimiziranje vremena neprekidnog rada optimiziranjem kapaciteta, analizom utjecaja na poslovanje i automatizacijom radnih procesa.

„Hibridne arhitekture podatkovnih centara potaknule su industriju ka ponovnom razmatranju načina upravljanja i funkcioniranja njezine infrastrukture podatkovnih centara“, rekao je Kim Povlsen, potpredsjednik i generalni direktor sektora Digitalnih usluga i softvera u Schneider Electricu.

“EcoStruxure IT Advisor ispunjava ovu potrebu na način da klijentima nudi moćan softver za planiranje i modeliranje podatkovnih centara u oblaku ili na samoj lokaciji, dostupan bilo gdje i koji se isporučuje s fleksibilnim modelom pretplate“, ističe Povlsen.

Glavne karakteristike i prednosti EcoStruxure IT Advisora uključuju upravljanje imovinom radi točnog vođenja inventara: Podaci se prikazuju prema svom fizičkom rasporedu, što omogućuje trenutan pristup točnim pojedinostima o uređaju i karakteristikama imovine, planiranje rizika za proaktivno upravljanje slučajevima: Izvješće o analizi utjecaja ispituje potencijalni utjecaj slučaja na uređaje i infrastrukturu te upravljanje promjenama za svako premještanje, dodavanje i promjenu imovine i to automatizacijom tijeka rada smanjuje se mogućnost ljudske greške i omogućuje primjena najbolje prakse.

Voditeljima kolokacijskih objekata, EcoStruxure IT Advisor nudi prikaz mapa s područjima, odjeljcima i policama, IT imovinom i detaljnim izvješćima o iskorištenosti mapa i polica. Dostupan globalno, EcoStruxure IT Advisor proširuje EcoStruxure IT platformu koja se sastoji od EcoStruxure IT Experta, sigurnog softvera koji se može upotrebljavati na proizvodima bilo kojeg proizvođača, a omogućuje nadzor kompletne, IoT bazirane infrastrukture, gdje god se nalazili i EcoStruxure Asset Advisora koji omogućuje 24/7 nadzor putem Globalnog ureda za usluge Schneider Electrica ili naše mreže partnera.URL članka Rješenje za upravljanje podatkovnim centrima