Red Hat „gura“ open source cloud

Softverski div Red Hat poznat po svojim linux distribucijama, pokrenuo je zajednicu za što bolje prihvaćanje i distribuiranje OpenStack besplatne cloud tehnologije. RDO (Red Hat Distribution for OpenStack), koji je predstavljen u ponedjeljak na OpenStack samitu u američkom Portlandu, je besplatan community-supported distribucijski kanal OpenStack tehnologije koja je bazirana na Red Hat Enterprise Linux (RHEL) i Fedora sustavu.

OpenStack je zamišljen kao besplatan sustav dizajniran za „on-demand“   pružanje kompjuterskih, mrežnih i usluga pohrane podataka. Red Hatov glavni tehnološki direktor Brian Stevens izjavio je u ponedjeljak da u potpunosti podržavaju OpenStack sustav kroz razvoj softvera i uz pomoć zajednice, te je izrazio uzbuđenje oko daljnjeg razvoja tehnologije uz pomoć zajednice kroz RDO distribucijski sustav.

RDO se zasniva na osnovnim OpenStack komponentama koje uključuju Nova, Glance, Keystone, Cinder, Quantum, Swift i Horizon servise. Kako bi pojednostavnili instalaciju Red Hat proizveo je instalacijski alat pod nazivom PackStack.

Organizacija je dopustila pregled Enterprise izdanja OpenStack sustava svima koji su se prijavili na ranu adaptaciju Enterprise izdanja, dok će se u komercijalnoj ponudi naći će ovoga ljeta.

Dok projekt sazrijeva najveći problem predstavlja širenje OpenStack infrastrukture na tržištu, što Red Hat namjerava riješiti kroz RDO sustav distribucije. Također, Red Hat je u ponedjeljak najavio i stvaranje OpenStack Cloud partnerske mreže u svrhu što boljeg i bržeg širenja Red Hat cloud infrastrukture. Ovog mjeseca u opticaj je puštena nova verzija pod nazivom Grizzly, u čiji je razvoj najviše doprinosa dao upravo Red Hat.URL članka Red Hat „gura“ open source cloud