Podatkovni centri APIS IT-a – najsigurnije rješenje za vaše podatke i ICT infrastrukturu

Dva podatkovna centra APIS IT-a osiguravaju korisnicima iz javnog i privatnog sektora  smještaj poslovnih podataka i ICT infrastrukture uz najvišu razinu sigurnosti i dostupnosti

APIS IT jedna je od vodećih hrvatskih IT tvrtki koja uz razvoj i održavanje informacijskih sustava svojim korisnicima nudi uslugu smještaja informacijske infrastrukture i podataka u dva vrhunska podatkovna centra koji udovoljavanju svim zahtjevima TIER 3 standarda. Uz podatkovni centar na lokaciji tvrtke u Zagrebu, APIS IT raspolaže i podatkovnim centrom u Jastrebarskom, jedinim u Hrvatskoj i regiji koji je je nositelj prestižnog TIER 3 certifikata, čime svojim korisnicima jamči neprekidan rad i kontinuitet poslovanja u svim okolnostima.

Smješteni na dvije lokacije u različitim potresnim zonama, podatkovni centri APIS IT-a potpuno su geografski neovisni, a preko dvije neovisne trase povezani su izravnom optičkom vezom čime se jamči da će infrastruktura i podatci biti sigurni i dostupni  tijekom cijele godine. Zajamčena dostupnost podatkovnih centara je 99,98 posto godišnje.

Uz redundantne izvore napajanja, rashladne sustave i telekomunikacijske mreže, podatkovni centri APIS IT-a osiguravaju i najvišu razinu sigurnosti primjenom opsežnih mjera na fizičkoj, tehničkoj i organizacijskoj razini. Nadzorni centri na obje lokacije pružaju podršku korisnicima 24 sata dnevno.

Ukupni kapaciteti podatkovnih centara premašuju 1800 četvornih metara, što APIS IT-u omogućuje da usluge smještaja poslovnih podataka i ICT infrastrukture, osim tijelima javne uprave, ponudi i tvrtkama iz realnog sektora.

Zahvaljujući najvišoj razini sigurnosti i dostupnosti naših podatkovnih centara prvi smo izbor za pohranu svih IT sustava, aplikacija i podataka javne uprave, da se, primjerice, podaci o našim građanima ne bi morali čuvati izvan Hrvatske, ističe Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-a. Dodaje međutim da je proširenje kapaciteta prvoj polovici godine otvorilo i mogućnost suradnje s realnim sektorom, pretežno u segmentu kolokacije, gdje APIS IT želi biti broj jedan u Hrvatskoj.

Uz kolokaciju opreme, podatkovni centri APIS IT-a sadašnjim i budućim korisnicima nude i uslugu upravljanja infrastrukturom, udomljavanje informacijskih sustava na dijeljenoj ili dediciranoj infrastrukturi te kolokaciju aplikativnih rješenja na visokodostupnim platformama.

Korisnicima kolociranih rješenja  podatkovni centri  APIS IT-a nude DDoS i IPS zaštitu, SIEM sustav, sigurnosne kopije, osiguravanje visoke dostupnosti servisa unutar i/ili između dva podatkovna centra, osiguranje kontinuiteta poslovanja korištenjem oba podatkovna centra i nadzor privilegiranih korisničkih računa na operativnim sustavima i bazama  podataka.

Poslovni procesi APIS IT-a certificirani su prema normama sigurnosti i kvalitete ISO9001 i ISO27001 što izbor ovih podatkovnih centra čini tehnološki najnaprednijim i najsigurnijim rješenjem za vaše podatke i informacijsku infrastrukturu.URL članka Podatkovni centri APIS IT-a – najsigurnije rješenje za vaše podatke i ICT infrastrukturu