Panoramska video konferencija kroz PanaCast

Kako video konferencije zauzimaju sve veći prostor u modernom poslovanju, tvrtka Altia Systems predstavila je svoj najnoviji proizvod za video konferencije pod imenom PanaCast. Riječ je panoramskoj video konferencijskoj platformi, čiji projekt je financiran kroz crowdfunding model.

Nakon što je u prosincu Ross Rubin predstavio PanaCast u svome postu te mu dao podršku, minimalno potrebnih 15 tisuća dolara za početak razvoja se utrostručilo. Danas je PanaCast moguće kupiti po cijeni od 599 dolara uz mjesečnu pretplatu od 19,99 dolara.

Ono što PanaCast nudi je jedinstven doživljaj panoramske video konferencije. Postavljanje kamere je vrlo praktično, nakon otvaranja iOS aplikacije, povezivanja na mobilni ili Wi-Fi internet, očita se barkod s uređaja te se tim putem povezuje s iOS aplikacijom.

Kamera se montira na stativ, te tako montirana visine je oko 60-ak centimetara i praktična je za prijenos i putovanja. Uređaj se sastoji od 6 sinkroniziranih kamera koje tvore sliku širine od 200 stupnjeva rezolucije 2700 piksela širine i 540 piksela visine. Slika video prijenosa je oštra, nema nikakvih izobličenja te je moguće pomicati i zumirati bilo koji dio video konferencije u PanaCast iOS aplikaciji.

PanaCast je za sada kompatibilan samo s iOS uređajima, a u skoroj budućnosti planira se objavljivanje desktop i mobilne PanaCast aplikacije na Windows, Mac i Android platformama. PanaCast aplikacija može se besplatno preuzeti s iOS trgovine, a kameru je moguće naručiti putem internet narudžbe.URL članka Panoramska video konferencija kroz PanaCast