Novo namještanje natječaja na KBC Sestre Milosrdnice

Visokopozicionirani izvor iz ministarstva zdravlja upozorio nas je na nastavak priče na KBC Sestre Milosrdnice vezano uz nabavu bolničkog informacijskog sustava, o čemu smo u više navrata već pisali - Korupcijski IT hattrick na Sv.Duhu, preljeva se na KBC Sestre Milosrdnice ( /poslovna-rjesenja/korupcijskih-it-hattrick-na-sv-duhu-preljeva-se-na-kbc-sestre-milosrdnice ), Penal u šesnaestercu KB Sv. Duha – novi detalji malverzacijske hobotnice ( /vijesti/penal-u-sesnaestercu-kb-sv-duha-novi-detalji-malverzacijske-hobotnice ), Kada se liječnici zaigraju informatičara ( /kolumne/kada-se-lijecnici-zaigraju-informaticara ) i Bankrot bolnica - zdravstvo u stečaju može spasiti samo informatizacija ( /kolumne/bankrot-bolnica-zdravstvo-u-stecaju-moze-spasiti-samo-informatizacija ). Naime, on tvrdi kako se namješta jedan kadrovski natječaj, koji je uvod u nastavak namještaljke jer je već spreman novi natječaj za bolnički informacijski sustav.

Nakon što je ICTbusiness.info upozorio na velike nepravilnosti u nabavi bolničkog informacijskog sustava na javnom natječaju sama bolnica ga je, kada se valjda interno shvatilo da je među ostalim i predizborno vrijeme, sama poništila i spriječen je veći skandal. Unatoč nastojanjima da dobijemo službeni stav bolnice on je ovog puta izostao.

Naš izvor tvrdi, kako je tada kod poništenja prvog natječaja bilo pritisaka iz ministarstva, neki čak tvrde i tajnih sastanaka, no to je jako teško dokazivo, tvrdi naš izvor. Međutim, očito je da se kreće u novi natječaj jer je među ostalim raspisan natječaj za radno mjesto „voditelj Odjela aplikativne programske podrške u Sektoru informatičkih poslova“ i to za jednog izvršitelja i prema podacima koji su još jučer stajali na web stranicama bolnice bilo je pozvano nekoliko kandidata na završni krug razgovora.

Pritom, tvrdi naš izvor ništa ne bi bilo čudno da već do ministarstva nisu doprle priče kako je najizgledniji kandidat Vedran Omrčen i da je za njega već napisana odluka iako formalno zadnji krug intervjua nije niti završen.

Na naš upit kakve veze sad ima Vedran Omrčen i u čemu je kvaka s tim istim natječajem, naš izvor tvrdi kako je Vedran Omrčen igrač prof. dr. Duje Kovačevića člana uprave bolnice i zamjenika ravnateljice koji je to sada i tijekom sanacije. Pritom, naš izvor upozorava kako Vedran Omrčen dolazi na to radno mjesto iz ATOS-a koji je bio natjecatelj na prošlom poništenom tenderu za bolnički informacijski sustav.

Podsjetimo, kako je ATOS išao u posao sa „softverom“, koji to zapravo i nije, te koji je instaliran na KB Sveti Duh i koji je i u KBCSM već djelomično instaliran jer ga je donio dr. Vedran Ostojić. Svima je već na prvi pogled jasno o kakvoj se hobotnici radi.

U jednom od gore spomenutih tekstova, čije linkove imate na početku ovog teksta dali smo vrlo detaljnu genezu tko je zapravo dr. Vedran Ostojić i što se sve događalo na poništenom natječaju ( /poslovna-rjesenja/korupcijskih-it-hattrick-na-sv-duhu-preljeva-se-na-kbc-sestre-milosrdnice ).

Izvori s IT tržišta ističu kako se ATOS već počeo hvaliti kako je posao na KBCSM zapravo pitanje dana, kako instaliraju svog čovjeka, te kako su njihovi protukandidati koji drže mnogobrojne hrvatske bolnice zapravo jako dobro izgubili.

S druge strane, na IT tržištu se priča kako u ATOS-u izvan Hrvatske malo znaju što se to ovdje događa jer to uopće ne bi dozvolili jer je riječ o vrlo velikom riziku instalacije „softvera“ koji može ubiti pacijenta. To nam je potvrdio i naš izvor iz ministarstva zdravlja, te nas upozorio da izlazak priče o cijelom slučaju može zaustaviti priču kako bi se dokazalo kako činjenice nisu točne, međutim da je cijela stvar u konačnici izmakla kontroli.URL članka Novo namještanje natječaja na KBC Sestre Milosrdnice