Novi direktor prodaje Poslovne inteligencije Davor Runjak

Danas se uspješnom timu Poslovne inteligencije pridružio Davor Runjak na poziciji direktora prodaje s fokusom na razvoj prodaje u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi, potvrđeno je iz tvrtke Poslovna inteligencija je jedan od regionalnih lidera u području implementacije analitičkih sustava. Na poziciju direktora prodaje u Poslovnoj inteligenciji dolazi s pozicije direktora prodaje i odnosa s klijentima IN2 Grupe.

U posljednjih nekoliko godina je sa svojim rješenjima sve značajnije prisutna u Europskoj uniji i Švicarskoj gdje ostvaruje više od 50 posto prihoda od usluga, a Davor Runjak će kao direktor prodaje biti zadužen za širenje poslovanja na nove segmente i nova tržišta, s fokusom na razvoj prodaje u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi.

Davor Runjak se po završetku Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu zapošljava u HINA-i, iz koje nakon dvije godine prelazi na HRT. Tijekom tog dijela karijere imao je priliku, u ulozi ICT specijalista, sudjelovati na inovativnim ICT projektima. Nakon toga, kao suvlasnik startup tvrtke Interactive1 Group u Londonu, upoznaje i razvija tržište Zapadne Europe. Po povratku iz Velike Britanije, karijeru nastavlja u Hewlett-Packardu kao Services Sales Manager, te u Oracleu Hrvatska kao Consulting Manager. U međuvremenu je također završio i EMBA program na Cortugli Business Akademiji.

„Rad u Poslovnoj inteligenciji je zaista novi veliki izazov i korak dalje u mojoj karijeri. Vjerujem da ću uspješno ujediniti znanja koja sam godinama stjecao vodeći IT startup u Velikoj Britaniji te segmente prodaje i usluga nekih od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj. Model razvoja Poslovne inteligencije na stranim tržištima je odličan te sam siguran da ću doprinijeti ostvarenju još boljih rezultata u sljedećem periodu,“ naglasio je Davor Runjak.

Pozitivan trenutak rasta prihoda, broja zaposlenih i udjela izvoza u ukupnim prihodima u 2012. godini nastavlja se i u tekućoj godini, ističe Dražen Oreščanin, predsjednik Uprave Poslovne inteligencije i dodaje da je iskusni stručnjak u području prodaje IT rješenja poput Davora Runjaka idealan je za poziciju direktora prodaje.

 URL članka Novi direktor prodaje Poslovne inteligencije Davor Runjak