Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

“Na tisuće tvrtki koristi uređaje iz serije imagePROGRAF PRO i naše prepoznatljive pigmentne tinte LUCIA PRO za stvaranje životnih otisaka velikog formata, umjetničkih reprodukcija i fotografija. Sada je tu pet novih modela koji nude izvanrednu kvalitetu tiska baš svaki put te dolaze s tehnologijama koje odrađuju sav posao. Tako možete tiskati pametnije, brže i uz manje otpada“, ističe Junichi Wachi, direktor odjela LFP EMEA u Canonu Europe.

Što manje vremena korisnici provedu u postavljanju tiskarskog stroja, tim bolje. Većina korisnika uopće ne želi gubiti vrijeme na precizno postavljanje role, razmišljanje ima li dovoljno papira u stroju da se završi aktualni zadatak tiskanja ili čak je li unutra uopće odgovarajući papir. Stoga je Canon sve to olakšao – potrebno je samo staviti rolu na pladanj i ona će se automatski umetnuti dok novo automatsko rukovanje medijima pomoću senzora prepoznaje vrstu i veličinu papira, a korisnik se za to vrijeme može fokusirati na obavljanje drugih zadataka ili dovođenje novih klijenata. Moguće je čak i promijeniti medij u drugoj jedinici za rolu i poslati novi zadatak na tisak dok se prva rola još tiska. Uz to, stroj će zapamtiti koliko često se koristi neki medij i za koje ga se zadatke koristi, što znači da je prepoznavanje medija svaki put još točnije. Korisnik jedva da će će dotaknuti rolu, pa zalutali otisak prsta sigurno neće pokvariti krajnji rezultat.

Upravljačka ploča jasno signalizira koliko je papira preostalo i je li to dovoljno za dovršetak tiska. Dva senzora – jedan na jedinici s rolom, drugi u blizini područja tiska - mjere koliko je medija ušlo u stroj. Uređaj daje preciznu procjenu, pa kad ga korisnik ostavi da sam radi, može biti siguran da će se vratiti točno kad dokument bude otisnut. Uz to, najčešće korištenim radnjama – „Load“ (Umetanje), „Feed“ (Uzimanje) i „Cut“ (Rezanje) – dodijeljene su hardverske tipke na upravljačkoj ploči zaslona kako bi rad sa strojem bio još lakši.

“Bit je tiska bilježenje ideja na papiru. Što brže i lakše to radite, tim bolje. Proveli smo puno vremena razgovarajući s našim klijentima koji se bave tiskom na velike formate o tome što usporava taj proces i što ih frustrira. Na vrhu je tog popisa komplicirano rukovanje medijima. Stoga je optimizacija procesa bila prioritet u dizajnu novih tiskarskih strojeva imagePROGRAF PRO radi povećanja profitabilnosti i unaprjeđenja ukupne dobiti. To je veliko poboljšanje, posebno za uređaje PRO-4100S i PRO-6100S koji su osmišljeni upravo za tržište tiska kao usluge s visokom produktivnošću“, zaključuje Junichi.

Još iz kategorije

Hrvatski sustav za elektroničko glasovanje dostupan svima FairVotes

Hrvatski sustav za elektroničko glasovanje dostupan svima FairVotes

20.11.2019. komentiraj

Hrvatska IT tvrtka IDE3 osmislila je sustav za elektroničko glasovanje FairVotes kako bi svima koji unutar svojih organizacija provode izbore i glasovanja taj postupak učinila jednostavnijim, financijski isplativijim, a istovremeno sigurnim i transparentnim.

Svjetska glazbena industrija koristit će aplikaciju nastalu u Hrvatskoj

Svjetska glazbena industrija koristit će aplikaciju nastalu u Hrvatskoj

20.11.2019. komentiraj

Prvi u svijetu uz Sony Music, hrvatski diskografi okupljeni pod krovom Hrvatske diskografske udruge osmislili su aplikaciju koja će olakšati rad svima uključenima u glazbenu industriju na našim područjima.

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

20.11.2019. komentiraj

Proširena stvarnost postaje sve popularnija jer korisnicima omogućuje superponiranje tj. vizualno umetanje aktualnih podataka ili virtualnih predmeta na uređaj, opremu, ili pak postrojenje iz stvarnog okruženja. Aplikacije proširene stvarnosti koriste GPS uređaje za praćenje položaja korisnika, kompas za praćenje orijentacije uređaja i kameru za snimanje okruženja. U tom kontekstu, Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je aplikaciju EcoStruxure Augmented Operator Advisor.