Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO

Nova serija imagePROGRAF PRO olakšat će korisnicima tisak na velike formate i učiniti ga lakšim nego ikad prije – bez obzira na to da li je riječ o fotografima ili vlasnicima tvrtke za profesionalni tisak. Dojmljivi posteri umjetničkih djela s tiskom bez obruba zadivit će svakoga i nije ih potrebno obrezivati ni uokvirivati. Sada je moguće još brže pretvoriti ideje u otisnute radove – ali i dobit – i to uz minimalne ručne intervencije. Uz pet novih modela korisnici mogu biti sigurni da postoji imagePROGRAF PRO za svakoga. Svi dolaze s novim razinama automatskog rukovanja medijima i pametnijim mogućnostima rada nego ikad prije.

“Na tisuće tvrtki koristi uređaje iz serije imagePROGRAF PRO i naše prepoznatljive pigmentne tinte LUCIA PRO za stvaranje životnih otisaka velikog formata, umjetničkih reprodukcija i fotografija. Sada je tu pet novih modela koji nude izvanrednu kvalitetu tiska baš svaki put te dolaze s tehnologijama koje odrađuju sav posao. Tako možete tiskati pametnije, brže i uz manje otpada“, ističe Junichi Wachi, direktor odjela LFP EMEA u Canonu Europe.

Što manje vremena korisnici provedu u postavljanju tiskarskog stroja, tim bolje. Većina korisnika uopće ne želi gubiti vrijeme na precizno postavljanje role, razmišljanje ima li dovoljno papira u stroju da se završi aktualni zadatak tiskanja ili čak je li unutra uopće odgovarajući papir. Stoga je Canon sve to olakšao – potrebno je samo staviti rolu na pladanj i ona će se automatski umetnuti dok novo automatsko rukovanje medijima pomoću senzora prepoznaje vrstu i veličinu papira, a korisnik se za to vrijeme može fokusirati na obavljanje drugih zadataka ili dovođenje novih klijenata. Moguće je čak i promijeniti medij u drugoj jedinici za rolu i poslati novi zadatak na tisak dok se prva rola još tiska. Uz to, stroj će zapamtiti koliko često se koristi neki medij i za koje ga se zadatke koristi, što znači da je prepoznavanje medija svaki put još točnije. Korisnik jedva da će će dotaknuti rolu, pa zalutali otisak prsta sigurno neće pokvariti krajnji rezultat.

Upravljačka ploča jasno signalizira koliko je papira preostalo i je li to dovoljno za dovršetak tiska. Dva senzora – jedan na jedinici s rolom, drugi u blizini područja tiska - mjere koliko je medija ušlo u stroj. Uređaj daje preciznu procjenu, pa kad ga korisnik ostavi da sam radi, može biti siguran da će se vratiti točno kad dokument bude otisnut. Uz to, najčešće korištenim radnjama – „Load“ (Umetanje), „Feed“ (Uzimanje) i „Cut“ (Rezanje) – dodijeljene su hardverske tipke na upravljačkoj ploči zaslona kako bi rad sa strojem bio još lakši.

“Bit je tiska bilježenje ideja na papiru. Što brže i lakše to radite, tim bolje. Proveli smo puno vremena razgovarajući s našim klijentima koji se bave tiskom na velike formate o tome što usporava taj proces i što ih frustrira. Na vrhu je tog popisa komplicirano rukovanje medijima. Stoga je optimizacija procesa bila prioritet u dizajnu novih tiskarskih strojeva imagePROGRAF PRO radi povećanja profitabilnosti i unaprjeđenja ukupne dobiti. To je veliko poboljšanje, posebno za uređaje PRO-4100S i PRO-6100S koji su osmišljeni upravo za tržište tiska kao usluge s visokom produktivnošću“, zaključuje Junichi.

Još iz kategorije

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

Microsoft Defender ATP od sada brani sve Linuxe

30.06.2020. komentiraj

Microsoft je još u studenome 2017. sklopio partnerstva s velikanima na području zaštite na internetu kako bi integrirao njihov način prepoznavanja prijetnji, ali i samu postojeću bazu koju imaju, unutar svog Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), a novitet je da napokon postoji verzija za Ubuntu i sve Linuxove distrose.

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

Digitalna komora dizajnirana kao spoj nekoliko platformi i rješenja po mjeri

30.06.2020. komentiraj

S više od 28 godina iskustva i globalnim poslovanjem, IN2 grupa jedan je od regionalnih lidera u razvoju softvera za čitav niz poslovnih grana. Osim razvoja rješenja za postojeća i nova poslovna područja te digitalnih rješenja, IN2 pruža usluge IT konzaltinga, implementacije vlastitih i standardnih rješenja te sistemske podrške primijenjenim rješenjima. IN2 grupa dio je Constellation Software Inc koji surađuje s preko 125.000 klijenata u više od 100 zemalja. Njihov projekt za Hrvatsku gospodarsku komoru nazvan Digitalna komora bio je povod za razgovor s Davorom Vinčićem direktorom projekta iz Sektora za gospodarstvo IN2. Ukupna vrijednost projekta je 28.7 milijuna kuna od čega 85 posto, odnosno 24.4 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto HGK kao korisnik projekta. Digitalna komora trenutno ima preko 25.000 registriranih korisnika.