Na Lenovo računalima dolazit će predinstalirani Pokki softver

SweetLabs, tvrtka koja se bavi distribucijom aplikacija, objavila je vijest o potpisivanju ugovora s Lenovom, svjetskim proizvođačem osobnih računala. Prema potpisanom ugovoru, Na Lenovo računalima će se isporučivati predinstalirano SweetLabsovo softversko rješenje Pokki, te će između ostaloga uključivati i moderni Start izbornik, App Store i arkadne igre out–of–the–box.

"Naša suradnja sa SweetLabsom dati će savršenu ravnotežu između pružanja usluga našim kupcima u vidu korištenja sjajnih aplikacija i rastućeg Lenovog posla oko distribucije aplikacija. Pokki softwerski paket nadopunjuje Windows iskustvo, a mi smo uzbuđeni raditi s tvrtkom SweetLabs i otvoriti nove mogućnosti za developere diljem svijeta. To je veliki korak za nas i za SweetLabs tim.", rekao je Peter Gaucher, izvršni direktor odjela za razvoj softvera Lenova.

Pokki je preuzet od nekoliko desetaka milijuna Windows korisnika koji žele pokrenuti i pristupiti svojim aplikacijama direktno sa početnog zaslona na svojem pametnom telefonu.

„Mi smo ponosni što je Lenovo izabrao da unaprijedi out-of-box Windows 8 iskustvo s našim softverskim rješenjem Pokki. Vjerujem da će naša suradnja biti vrlo uspješna.“ – kaže Darrius Thompson, suosnivač i CEO SweetLabsa.URL članka Na Lenovo računalima dolazit će predinstalirani Pokki softver