Microsoft Teams mjesečno koristi preko 13 milijuna korisnika

Microsoft je u studenome 2016. godine lansirao alat Teams, kojim se potrudio doskočiti rivalskom Slacku, ali to nije uspjelo prema planu pa je u srpnju 2018. stigla besplatna verzija i otežala situaciju rivalu Slackum što se može vidjeti prema brojkama.

Naime, Teams ima 13 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini, dok ih je na tjednoj 19 milijuna. Istovremeno, Slack je deset milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini premašio u siječnju ove godine, što znači da se bitka dva alata itekako nastavlja.

Ali, Microsoft je u blagoj prednosti jer dok Office 365 pretplatnici imaju svoju posebnu Teams uslugu, koju koriste jer je ionako dio paketa, besplatnu verziju u drugačijem obliku dobivaju i svi oni koji nisu vezani uz Office 365. Dakle, Microsoft je dobio širinu na taj način.

Jer, treba znati da Slack nije toliko popularan jer je toliko dobar, već jer je od samog početka besplatan pa se kao takav nametnuo u poslovnom svijetu, gdje ga timovi naveliko koriste. Činjenica da je već godinu dana besplatan i Teams, a broj korisnika mu je "dogurao" do 13 milijuna dnevno, svakako potvrđuje tko je aktualni lider na tržištu. Ništa čudno u konačnici jer oba alata nude praktički identičnu uslugu, samo je Microsoft u "blagoj" prednosti zbog svega što ima u svojoj ponudi pokraj Teamsa.

Dakle, obje kroz jednu uslugu nude cijelu lepezu zanimljivosti kao što su chat, notes, planer... a mogu i sami po sebi biti alati kojima se promovira bolja organizacija i produktivnost u radnom okruženju tako što konstantno bilježi koji oblik komunikacije se najčešće koristi i na kojem je vrijeme potrebno za odgovori najkraće.

Prednost Teamsa, kao što je ranije rečeno, je u kompatibilnosti s Microsoftovim proizvodima kao Skype i Office 365. Uz to, sve što se radi kroz Teams može se "provući" i kroz iOS i Android operativne sustave...URL članka Microsoft Teams mjesečno koristi preko 13 milijuna korisnika